IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport

»Spremembe so edina stalnica, ključni so ljudje.«

Piše: R.K.

Čas objave:
13.06.2023 10:29

Z imenovanjem novega predsednika Kolesarskega kluba Adria Mobil – s potrditvijo na občnem zboru je to postal Marko Lekše, dolgoletni izvršni direktor nabave v družbi Adrii Mobil – je svojo dolgoletno in izredno uspešno delo na tej funkciji sklenila Mojca Novak, ki je novomeški kolesarski klub popeljala do številnih uspehov.

Mojca Novak je mesto predsednice kolesarskega kluba prevzela po tem, ko je bila novembra 2005 podpisana pogodba med klubom in novim generalnim sponzorjem, družbo Adrio Mobil iz Novega mesta, pred tem pa je že od leta 2003 v klubu delovala kot članica upravnega odbora. Že od samega začetka je definirala in postavila jasno strategijo kluba, ki je temeljila na treh stebrih – vzgoji in razvoju mladih kolesarjev, organizaciji profesionalnih in rekreativnih športnih prireditev ter delu s profesionalno kolesarsko ekipo.

Kolesarski klub Adria Mobil je svojo strategijo v prihajajočih letih in desetletjih uresničeval korak za korakom in pri tem dosegal številne uspehe na vseh področjih svojega delovanja, o čemer najbolje priča dejstvo, da je bil kar 10-krat s strani Kolesarske zveze Slovenije razglašen za najboljši kolesarski kolektiv v Sloveniji, v letu 2018 pa je prejel tudi priznanje Sporto za organizacijo kolesarske dirke Po Sloveniji, ki je bila s tem okronana za najboljši športni dogodek leta. Tudi s profesionalno ekipo je klub dosegal vrhunske dosežke, tako na državnih kot mednarodnih tekmovanjih, iz njegovih vrst pa prihajajo tako državni kot tudi evropski in svetovni prvaki – zadnji med njimi je Žak Eržen, ki je v preteklem letu osvojil naslov mladinskega svetovnega prvaka na velodromu.

Kolesarki klub Adria Mobil je pod vodstvom Mojce Novak vseskozi rasel, napredoval in dodajal vedno nove aktivnosti v svoj pester letni program – med slednjimi velja vsekakor omeniti Kids Tour of Slovenia, ki v nekaj letih svojega obstoja in delovanja postaja vse bolj mednarodno prepoznaven dogodek, ki navdušuje mlade za športno obarvan in aktiven življenjski slog.

Mojca Novak je kot strokovnjakinja kadrovskega področja vedno poudarjala, da so »spremembe edina stalnica, ključni pri uresničevanju ciljev pa so vedno ljudje« ter vodila klub na temelju vrednot športa ter ob večkrat javno poudarjeni ničelni toleranci do dopinga, v skladu s katero vsi tekmovalci, ki zastopajo barve Kolesarskega kluba Adria Mobil, podpišejo tudi izjavo o spoštovanju teh pravil.

Z njenim odhodom se v klubu gotovo končuje pomembno, plodno in uspešno obdobje, vendar se za prihodnji razvoj kluba kot tudi kolesarskega športa ni bati. Za mandatno obdobje 2023 – 2027 vodenje kluba prevzema Marko Lekše, dolgoletni izvršni direktor nabavnega področja v družbi Adria Mobil, ki je v svojem nagovoru ob prevzemu funkcije predsednika poudaril, da se bo »na temelju prepoznavnih in uveljavljenih vrednot ter strategije kluba prizadeval za njegov nadaljnji, dolgoročni razvoj, ki bo temeljil na upoštevanju pričakovanj vseh deležnikov kluba, tako članov, tekmovalcev, strokovnih delavcev kot nenazadnje sponzorjev in partnerjev, ki klubu omogočajo njegovo delovanje. Pri tem si bomo zastavljali ambiciozne in realne cilje, ki bodo pomenili motivacijo za predano in odgovorno delo, eden ključnih ciljev pa bo gotovo razvoj mladih kolesarjev.«

Marko Lekše, predsednik Kolesarskega kluba Adria Mobil

Marko Lekše je izvršni direktor sektorja Nabava v družbi Adrii Mobil, kjer je zaposlen od leta 2007, svoje bogate mednarodne izkušnje pa je pred tem pridobival kot direktor nabave v družbi Revoz oziroma skupini Renault, kjer je bil kot direktor nabavnega področja vključen tudi v razvojne projekte.

Marko Lekše je po končani novomeški gimnaziji izobraževanje nadaljeval na Univerzi v Ljubljani ter diplomiral na Fakulteti za strojništvo, podiplomski študij pa je končal v Franciji na Evropskem inštitutu nabavnega menedžmenta (MBA).

Je dolgoletni član ter aktualni podpredsednik Združenja nabavnikov Slovenije (ZNS), kjer je med drugim v letu 2014 prejel laskavo priznanje »Nabavnik leta 2014«, ki ga združenje ZNS v sodelovanju s Planetom GV podeljuje za izredne dosežke na področju nabave v Sloveniji.