oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Šport New York

Srebotnikova in Klepačeva ponovili lanski uspeh

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
07.09.2016 06:52

Slovenski teniški igralki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta v četrtfinalu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku izgubili proti Rusinjama Jekaterini Makarovi in Jeleni Vesnini s 4:6 in 2:6. S tem sta ponovili dosežek iz lanskega uspeha, ki sta ga dosegli z drugima igralkama.

Rusinji sta na začetku prvega niza povedli, vendar sta Slovenki uspeli držati priključek, ob koncu niza pa sta imeli celo dve veliki priložnosti za preobrat. Igrali sta sproščeno, Klepačeva je na mreži poskrbela za nekaj atraktivnih točk, čeprav je imela od začetka dvoboja težave z bolečinami v gležnju.

Pri izidu 4:5 v igrah sta imeli Slovenki veliko priložnost za odvzem servisa tekmicama, saj sta povedli s 40:15, vendar sta se Rusinji izvlekli. V drugem nizu sta Slovenki takoj na začetku izgubili servis Klepačeve, Srebotnikovi je svojega uspelo zadržati za 1:2, nekaj upanja sta Slovenki ohranili še pri 2:3, kjer pa sta obtičali.

"Tekma je bila super, na zelo visoki ravni, sploh glede na vetrovne pogoje in je bilo težko nadzirati igro. Pogoji niso bili idealni, ampak so bili enaki za vse. Onidve sta izjemno dobro servirali, presenetljivo dobro za te pogoje in to je bila pač razlika, da sta bili za nianso boljši ter sta na koncu zasluženo zmagali," je povedala Srebotnikova.

"Se strinjam. Tekma je bila na visoki ravni. Škoda za prvi niz, ker ne vem, kaj se mi je z nogo zgodilo. Začutila sem bolečino, takoj mi je zatekla noga v gležnju in s to bolečino sem celo tekmo igrala. Z moje strani bi bilo lahko malo bolje. Nisem zadovoljna, lahko bi bilo boljše, ampak me je ta noga malček ovirala. Borila sem se do konca. Kapo dol njima dvema, saj ko sta lahko, sta odigrali res fenomenalno in sta zasluženo zmagali," je dodala Klepačeva.

Srebotnikova je dodala, da sta si res želeli zmage in se nista zadovoljili le s četrtfinalom. "Ampak naleteli sva na boljši nasprotnici, ki sta zasluženo zmagali. Dali sva vse od sebe, poskušali do konca, a preobrata ni bilo," je dejala finalistka US Opna v dvojicah iz leta 2006.

"Glede na to, da sva branile lansko uvrstitev v četrtfinale, je bilo to neko breme. Če sva želeli ostati na istem mestu po točkah ratinga, sva se v četrtfinale morali uvrstiti. To sva opravili in lahko pozitivno gledava naprej," je povedala Srebotnikova.

Slovenija ima na odprtem prvenstvu ZDA še mladinko Kajo Juvan, ki danes igra prvi krog ženskih mladinskih dvojic skupaj s Poljakinjo Igo Swiatek. Pomerili se bosta s Tunizijko Chiraz Bechri in Poljakinjo Wiktorio Kulik.