volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Ljubljana

Srebrni red za zasluge častnemu občanu Občine Šentjernej Janezu Gorišku

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.05.2016 16:17

Srebrni red za zasluge je dobil slovenski gradbeni inženir Janez Gorišek, eden največjih konstruktorjev skakalnic in letalnic na svetu, za inženirski in tehnični prispevek k razvoju skokov in poletov, red za zasluge pa si je prislužila še ekipa trenerjev (Goran Janus, pomočnika Jani Grilc in Nejc Frank, kondicijski trener Matjaž Polak) skakalne reprezentance A za prispevek k vrhunskim dosežkom.

Slovenski skakalni šampion Peter Prevc, v minuli tekmovalni zimi dobitnik velikega in malega kristalnega globusa in zmagovalec novoletne turneje štirih skakalnic, je med slovesnostjo v Predsedniški palači 24. maja 2016 iz rok Boruta Pahorja prejel državno odlikovanje, zlati red za zasluge, ki si ga je prislužil za prispevek k uveljavljanju Slovenije na svetovnem športnem zemljevidu in kot navdih mladim. Srebrni red za zasluge je dobil slovenski gradbeni inženir Janez Gorišek, eden največjih konstruktorjev skakalnic in letalnic na svetu, za inženirski in tehnični prispevek k razvoju skokov in poletov, red za zasluge pa si je prislužila še ekipa trenerjev (Goran Janus, pomočnika Jani Grilc in Nejc Frank, kondicijski trener Matjaž Polak) skakalne reprezentance A za prispevek k vrhunskim dosežkom.

Inženir Gorišek je ob prejemu povedal:
»Dvainosemdeset let štejem, od tega sem sedem desetletij posvetil skokom. Nenehno sem ustvarjal, kar mi je dajalo moč za delo. Moja želja je vselej bila, da bi bili Slovenci nekje prvi. V smučarskih poletih smo in za nami je ekipa fantov, ki bodo delo nadaljevali delo.« Častnemu občanu Občine Šentjernej sta, za prejem srebrnega redu, prva čestitala župan Radko Luzar in podžupan Janez Selak. V imenu Občine Šentjernej nagrajencu iskreno čestitamo.