901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport

Srebro in bron za Novomeščana

Piše: R.K.

Čas objave:
13.10.2021 11:10

Na internetu je potekalo »WORLD VIRTUAL CHAMPIONCHIPS« Svetovno virtualno prvenstvo v tajskem boksu, na katerem sta bila Novomeščana zelo uspešna.

Prvenstva se je sicer udeležilo 451 tekmovalcev iz 62 držav. Tekmovanje se je odvilo pod budnim očesom 116 sodnikov, med katerimi je točkovno pravico delila tudi mednarodna sodnica iz Slovenije Bojana Šebenik.

Tekmovalci so pokazali veščine tajskega boksa, tehniko, kulturo, moč, vzdržljivost in telesno pripravljenost, ki so ključnega pomena za kvalifikacije na Olimpijske igre 2024 v Parizu, med katere šteje tudi Svetovno prvenstvo za otroke mladince in člane, ki se bo odvilo letos na tajskem v mesecu decembru. Za dosego odličja v olimpijski športni panogi tajski boks- muaythai, ni dovolj le fizična pripravljenost pomemben je tudi tradicionalno kulturni vidik športa. Svetovno prvenstvo se je odvilo pod taktirko svetovne organizacije IFMA, ki je priznana iz strani mednarodnega Olimpijskega komiteja.

Tudi letos sta slovenske barve zastopala Novomeščane Lily Fideršek in Ognjen Lazarević. Oba sta nastopila v disciplini wai kru (tradicionalni tajski borilni ples) in shadow boxing.

Lily Fideršek je v kategoriji otrok -U12, v panogi shadow boxing, zasedla odlično 2. mesto z rezultatom v finalu 27:30. Z dvema zmagama v konkurenci sedmih tekmovalk je Sloveniji priborila srebrno odličje. Deklici iz Filipinov je pripadlo zlato odličje.

Lilyje nastopila tudi v panogi WAI KRU, kjer je bila manj uspešna in je z eno zmago, zasedla 5. mesto.

Ognjen Lazarević je v kategoriji –U17, v panogi shadow boxing v polfinalni borbi izgubil od Mehiškega predstavnika in zasedel 3. mesto. Manj uspešen je bil pri nastopu v disciplini WAI KRU, kjer se je njegov nastop končal v četrtfinalu.

Selektor mladinske in otroške reprezentance Petrit Izairi je po zaključku slovenskih nastopov dejal, da je zelo ponosen na oba naša reprezentanta. »Imela sta zelo malo časa za priprave na tako zatevno tekmovanje, poleg tega je to njihov drugi nastop na tekmovanju takšnega formata. Trenutno smo v pripravljalnem obdobju in odhodih na tekmovalna prizorišča, kjer smo posegli že po zlatih in srebrnih odličjih, navkljub dvo letni odsotnosti z tekmovalnih prizorišč.