nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Straubing

Štiri kolajne za Slovenijo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.02.2017 06:50

V nemškem Straubingu sta se končala 22. članski svetovni kegljaški pokal in 14. pokal za mlajše člane v posamični konkurenci. Končna slovenska bilanca so štiri odličja, od tega dva srebra in dva brona.

V nedeljskem dopoldnevu so bili na sporedu polfinali v konkurenci mlajših članov. V prvem ženskem polfinalu je nastopila tudi Cerkničanka Maruša Forjanič, ki se je pomerila s Srbkinjo Kristino Ljubenković. Naši mladi igralki so petkovi nastopi pustili posledice in ni imela več prave svežine. To je Ljubenkovićeva izkoristila in in povedla s 3:0. V zadnjem nizu je Maruša malo omilila poraz in izgubila s 488:535. V finale pa se je uvrstila tudi Čehinja Topicova, ki je s 3:1 (593:575) premagala Hrvatico Sedlarjevo.

Pri fantih pa smo bili osredotočeni na polfinalni obračun med Srbom Kovačićem in Timijem Jurančičem. Pred srečanjem je Srb veljal za favorita in uspel minimalno dobiti prva dva niza. Toda Mariborčan ni popuščal. Ob dobrem svetovanju trenerja Juvančiča je v tretjem nizu še bolj pritisnil in ga dobil ter zmanjšal zaostanek le na pet kegljev. V četrtem nizu pa se je začel ogorčen boj za vsak kegelj, s tem, da je bil Mariborčan vseskozi v malenkostni prednosti. Na koncu se je Jurančiču vendarle vse lepo izšlo. Ne le, da je dobil niz, dobil ga je celo za štirinajst kegljev. S tem mu je pripadla velika zmaga z izvrstnim rezultatom 660:651. Z njim je obenem postal absolutno drugi najboljši posameznik, takoj za velikim Srbom Zavarkom. Tako se je Timi uvrstil v veliki finale, kjer ga je čakal Avstrijec Zatschowitsch, ki je v četrtfinalu ugnal našega Čerina. Avstrijec je na polovici nastopa vodil že z 2:0 in v kegljih s 318:296. Toda Timi se je v tretjem nizu odlično vrnil v tekmo, ko je končal pri 171 kegljih in celo skupno povedel za en kegelj.


Tako je imel vse v rokah, tudi zmago, samo dobiti bi moral zadnji niz. Toda Mathias je našega Štajerca praktično uničil z izvrstno serijo v igri na polno, ko je zadeval res odlično in se odlepil od Jurančiča, ki ni imel praktično nobenih možnosti, da bi se še lahko vrnil. Toda za Timija je bil tudi nastop v finalu velikanski uspeh. Z njegovimi igrami sta bila zadovoljna tudi oba naša selektorja, tako njegov Juvančič kot tudi članski Blaha. Ne pozabimo, že čez dobre tri mesece nas čaka ekipno SP, ki bo ravno tako v Nemčiji.