1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport

SU-jevci v končnico s prvega mesta, napredujejo tudi najmlajši

Piše: R.K.

Čas objave:
21.03.2022 13:07

S tekmami 18. kola se je ta konec tedna končal redni del tekmovanja v 1. Slovenski namiznoteniški ligi. Ekipa Športnega društva SU Novo mesto je ostala na vrhu lestvice, saj so bili v Ravnah na Koroškem proti aktualnim državnim prvakom, ekipi Inter Diskonta, boljši s 5:3. Razveseljiv pa je tudi napredek mladih upov, ki so tekmovali v Logatcu.

Tekma, v kateri sta se pomerila lanska finalista končnice, je bila res zanimiva za vse gledalce v dvorani. »Če je gostje razveselila prva tekma, kjer je domačin Darko Jamšek presenetil našega Jureta, jim je takoj razpoloženje pokvaril naš Jožko Omerzel, ki je premagal njihovega najboljšega igralca Mitjo Horvata. Pred tem Horvat ni zabeležil še nobenega poraza v igri,« obuja spomine na obračun v Ravnah Uroš Slatinšek. »Ko je bil rezultat izenačen na 3:3, sva se s Horvatom pomerila v enem zame najtežjih obračunov v letošnji sezoni. Kljub vodstvu z 2:0 v nizih sem na koncu slavil šele v podaljšku petega seta. Končni izid obračuna z Inter Diskontom je postavil brat Jure, ki je v zadnji tekmi premagal Žigo Kristjana Žigona s 3:1,« dodaja Uroš. Ob tem povejmo, da je Uroš znova najboljši igralec lige in je redni del prvenstva končal brez poraza! Dosegel je kar 43 zmag.

V polfinalu se bodo SU-jevci pomerili s Savinjo, prva tekma polfinala bo 9. aprila v Lučah, povratna pa v sredo, 14. aprila, v ŠC Livada. Drugi polfinalni par končnice je Inter Diskot – Kema Puconci.

Tudi mladi upi borbeni in vse boljši
Poleg odličnega igranja v članski kategoriji pa v ŠD SU dobro skrbijo za podmladek, saj se zavedajo pomena športa za razvoj samopodobe otrok, socializacije in vsakodnevnega gibanja. Na nedeljskem 4. MRNTZ-ju v Logatcu je tako nastopilo kar dvajset SU-jevcev, kar je bilo največ izmed vseh nastopajočih klubov. Mnogi od njih so se v svojih starostnih kategorijah povzpeli na zmagovalne stopničke.

Barve ŠD SU so zastopali: Nejc Melenšek, Črt Košak, Maj Košir, Lan Brodar, Lukas Košir, Miha Čadonič, Maks Judež, Tjaž Adamič, Oskar Stanojevič, Patrik Blaževič, Fran Gorenc, Žan Simončić, Tjaš Judež, Gašper Pšeničnik in Maj Murn pri fantih, pri dekletih pa so za ŠD SU nastopile Sara Simončič, Karin Slatinšek, Neja Košir, Neja Gazvoda in Neža Gazvoda. 

Za vikend znova boji na Livadi
ŠD SU bo ta konec tedna znova v vlogi organizatorja večjega tekmovanja. V športnem centru Livada bo namreč potekalo Državno prvenstvo za kadete in kadetinje. V dvodnevnem tekmovanju se bodo SU-jevci tudi v kadetski kategoriji borili za najvišja mesta.

Uroš Slatinšek - po rednem delu sezone