cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport Podčetrtek

Tajfun do tretje zmage

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
04.12.2016 19:03

Podčetrtek, 4. decembra - Košarkarji Tajfuna so v 9. krogu lige Nova KBM v gosteh premagali Terme Olimia Podčetrtek s 67:52 (49:37, 31:22, 22:7).

Košarkarji Tajfuna so na gostovanju v Podčetrtku prišli do tretje zmage v letošnjem državnem prvenstvu, druge zaporedoma, medtem ko so domačini ostali pri eni. Tekma je bila odločena že po prvi četrtini, ki so jo gostje iz Šentjurja dobili s petnajstimi točkami razlike.

Že v prvih desetih minutah tekme so varovanci Jurice Golemca, ki so pred slabimi 14 dnevi v tretjem krogu pokalnega tekmovanja izločili ekipo iz Podčetrtka, prišli do visoke prednosti. Domačini so s košem Nejca Bude v peti minuti povedli s 6:2, le tri minute pozneje pa so jim gostje s tretjo trojko Mirze Sarajlije pobegnili za 12 točk (18:6), do konca četrtine pa so svojo prednost povečali še za tri točke. V 15. minuti je četa Borisa Zrinskega že zaostajala za 19 točk (12:31), do odhoda na odmor pa je le nekoliko omilila svoj zaostanek.

Ko so se domačini v 25. minuti s košem Žvana gostom približali na 32:36, je že vse dišalo po preobratu, a so Šentjurčani z delnim izidom 11:3 spet pobegnili na varno razdaljo. Tekma je bila odločena v 37. minuti, ko je trojko za vodstvo s 63:48 dosegel Malcolm Clark.

V prihodnjem krogu bodo Terme Olimia Podčetrtek spet igrali doma, in sicer bodo 10. decembra gostili LTH Castings, Tajfun pa bo istega dne gostil Portorož.