franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Šentjur

Tajfun premagal Sutjesko

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
02.10.2015 19:26

Košarkarji Tajfuna so v tekmi 1. kroga lige Aba premagali Sutjesko z 71:68. Slovenske nastope v novo sezono lige Aba sta sicer s polovičnim uspehom že začela Union Olimpija in Krka, Ljubljančani so premagali MZT Skopje, Novomeščani pa klonili pri Budućnosti.

Košarkarji Tajfuna so danes odigrali prvo tekmo v tem mednarodnem tekmovanju. Državni in superpokalni prvaki pa so se na uvodu, čeprav so bili gostitelji, še niso počutili povsem domače, saj bodo tekme te lige igrali v celjski dvorani Golovec.

Prvi Tajfunov tekmec je bila črnogorska ekipa iz Nikšića, ki je prav tako novinec v ligi Aba. Na koncu je po številnih nihanjih in menjavah v vodstvu slavila slovenska zasedba in tako novo tekmovanje začela z zmago.

Začetek je pripadel Črnogorcem, a se je Tajfun hitro vrnil. Sandi Čebular je poskrbel za vodstvo še v prvem delu, ki pa je pripadel gostom. Ti so vodstvo ohranili tudi v nadaljevanju, prišli že na +10, polčas pa dobili za osem.

A košarkarji Tajfuna se niso predali. Danes zelo razpoloženi kapetan Dragiša Drobnjak, tekmo je končal pri 14 točkah, je zadeval v pravih trenutkih. Za začetek dve zaporedni trojki, ki sta spremenili izid v 37:38, pomagal pa je še Tomaž Bolčina in na semaforju je bilo hitro 46:40.

Toda tudi Sutjeska se je še enkrat vrnila. Pred zadnjimi desetimi minutami je bilo tako 51:53, po začetnem vodstvu Šentjurčanov v zadnji četrtini pa je o zmagi odločala končnica. Ceola Clark in Drobnjak sta imela mirne roke pri prostih metih za 69:65 - Tajfun je sicer v tej prvini imel popolno statistiko 19:19, obupani poskusi gostov, ki so v zadnjih sekundah lovili tri točke zaostanka s trojkami, pa so bili neuspešni.

Pri domačih sta ob Drobnjaku izstopala še Clark z 12 točkami in Čebular s 13, najboljši strelec gostov je bil z 20 Nemanja Vranješ.

V naslednjem krogu bodo Šentjurčani v nedeljo gostovali pri zagrebški Ciboni.