pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Kamnik

Težka naloga za Kamničane

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
05.12.2016 11:22

Odbojkarji Calcit Volleyballa bodo v torek ob 20. uri igrali prvo tekmo prvega kroga pokala CEV proti francoski ekipi Tours. Povratna tekma bo na sporedu 20. decembra v Šempetru v Savinjski dolini.

Žreb v pokalu CEV za aktualne slovenske pokalne zmagovalce ni bil najbolj naklonjen, saj jim je namenil ekipo Toursa, ki je leta 2005 slavila v ligi prvakinj, pohvali pa se lahko tudi s šestimi naslovi francoskih državnih prvakov. Zadnjič so domače prvenstvo osvojili predlani, trenutno pa so s štirimi zmagami in tremi porazi na tretjem mestu prvenstvene lestvice, medtem ko so Kamničani s sobotno zmago v Kanalu ubranili prvega v slovenskem državnem prvenstvu.

"Tours je ekipa, ki je dolgo igrala v ligi prvakov, v svojih vrstah ima veliko dobrih igralcev, vendar mislim, da ne gre več za tako kakovostno ekipo, kot v obdobju petih, desetih let nazaj. Mislim, da se bo z njimi dalo igrati, kako močni pa so v resnici, bomo videli na tekmi. Predvsem bo pomembno, kako bomo mi igrali, da tekmo odigramo čim bolje in se na njej kaj naučimo," je pred gostovanjem v Franciji dejal Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa.

Trener Kamničanov meni, da bo zelo pomembno, kako uspešni bodo njegovi varovanci na sprejemu, veliko bo odvisno tudi od začetnega udarca.

"Vsekakor bosta servis in sprejem zelo pomembna, so pa še druge malenkosti, ki jih bomo moral odigrati dobro. Pomembno bo, da bomo v težkih položajih v napadu skušali iskati dobre rešitve, morali bomo biti disciplinirani v bloku in obrambi. Treba se bo boriti za vsako točko, v napadu pa čim hitreje. Veseli me, da smo v Kanalu zelo dobro delovali na prvem tempu in tudi v Toursu bomo potrebovali pomoč blokerjev, saj bo tako napadalcem iz cone štiri, dva in ena tako lažje. Veseli me, da smo spet prišli do svoje igre," je še dodal Ribič.

Za Tours je v v sezoni 2002/3 igral nekdanji slovenski reprezentant Jasmin Čuturič, v ligi prvakov pa se je v sezoni 2011/12 dvakrat premagal ACH Volley. V svojih vrstah imajo francoskega reprezentančnega prostega igralca Huberta Henna ter kar osem tujih odbojkarjev, Španca Guillerma Hernana Rupereza, Čeha Davida Konečnyja, Kanadčana Ryleyja Barnesa in Daniela Jansena Vandoorna, Avstralca Adama Whita, Nemca Philippa Collina, Brazilca Levija Alvesa Cabrala ter Luksemburžana Chrisa Zuidberga.

Tekmo v Franciji bosta sodila Srb Nenad Davidović in Grk Ioannis Ioannidis.