volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

Tilen Finkšt drugi na Veliki nagradi Gorenjske

Piše: R.K.

Čas objave:
22.05.2022 18:55

Nekaj centimetrov je Tilen Finkšt, ki je bil tik pred samim zaključkom tudi zaprt a vseeno izredno dobro odsprintal zadnje metre skoraj 172 km dolge preizkušnje po Kamniku in Cerkljah na Gorenjskem, zaostal le za zmagovalcem, Poljakom Patrykom Stoszem (Voster ATS Team). Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra je stopil Čeh Daniel Babor (Elkov Kasper). Z drugim mestom Tilna Finkšta so to sploh prve slovenske stopničke na mednarodnih dirkah na slovenskih tleh v letošnji kolesarski sezoni.

Velika nagrada Gorenjske je četrta dirka UCI-jevega razreda1.2 letos v Sloveniji, po treh meseca marca, med njimi tudi tisti za VN Adrie Mobil. V ciljnem sprintu se je za zmago udarilo 14 kolesarjev, najmočnejši in najspretnejši je bil Poljak, odlično ekipno delo za Tilna Finkšta so opravili v samem zaključku David Per, ki je v času zmagovalca končal na 13. mestu, še prej pa Aljaž Jarc, ki je bil z zaostankom 15 sekund 19. in Kristijan Koren, ki je zaostal 27 sekund in končal na 22. mestu. Nik Čemažar je na 42. mestu v cilj prišel s skupino, ki je zaostala 3:36 min, Gal Glivar in Jaka Špoljar pa današnje preizkušnje, ki je potekala v veliki pripeki in težkih razmerah, nista končala. V cilj je prišlo samo 50 kolesarjev, 113 jih je bilo na startu v Termah Snovik.

Tilen Finkšt, ki je za današnji odličen nastop prejel tudi 30 točk za svetovno kolesarsko lestvico, je vidno utrujen po prihodu v cilj povedal: »Izredno težka dirka, sploh zadnji trije krogi. Precej vroče je bilo, srčni utrip je bil visok pa tudi sam zaključek je bil skoraj malo kaotičen. Fantje iz naše ekipe so danes naredili res vse, odlično pripravili teren za ciljni sprint, na koncu je malo zmanjkalo. Še kakšno malenkost bomo popravili, da bo še boljše.«