pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Ljubljana

Tina v dresu brez pokroviteljev

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
22.12.2016 15:43

Najuspešnejša slovenska alpska smučarka vseh časov Tina Maze bo nastopila 7. januarja na veleslalomu za Zlato lisico v Mariboru, vendar brez napisov oziroma oznak sponzorjev. Gre za dogovor, ki sta ga danes v Ljubljani predstavila pravna zastopnika Smučarske zveze Slovenije Barbara Kürner Čad in Tine Maze Damijan Terpin.

Nesoglasij med krovno nacionalno smučarsko organizacijo in samostojno ekipo slovenske šampionke Team to aMaze tako ni več. Dosežen je dogovor med smučarsko zvezo in Tino Maze. Tina Maze bo nastopila na Zlati lisici v svojem dresu, brez oznak sponzorjev tako smučarske zveze kot tudi brez oznak svojih sponzorjev. S tem so se strinjali tudi sponzorji Smučarske zveze Slovenije. Formalni odnosi so s tem urejeni, SZS bo upoštevala dogovor, je predstavila pravna zastopnica SZS Kürner Čadova, kar pomeni, da bo smučarska zveza Mazejevo prijavila na tekmo.

Zadovoljni, da je nesoglasij konec in da so dosegli dogovor o poslovilnem nastopu olimpijske in svetovne prvakinje na tekmi svetovnega pokala v Mariboru, so tudi v ekipi Tine Maze. Upoštevaje dejstvo, da Tina Maze ni tekmovala na tekmah svetovnega pokala alpskih smučark že vse od marca lani, je za zdaj odprto le vprašanje, katero startno številko bo nosila na startu 1. vožnje veleslaloma. Mazejeva želi, da bi upoštevali njene dosežke veleslalomske prvokategornice ter da bi nastopila s čim boljšim startnim izhodiščem.