stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport

Topliški Medvedi na najmočnejši turnir na svetu

Piše: R.K.

Čas objave:
20.03.2024 10:07

Bolj kot gre sezona proti koncu bolj se sliši rjovenje topliških medvedov. Članska ekipa in ekipa U14 se iz turnirja v turnir prebijata proti vrhu lestvice državnega prvenstva. Vrhunec letošnje sezone za ekipo U14 je vsekakor udeležba na največjem inline hokej turnirju na svetu – Sparta Cup v mestu Igualada v Španiji, kamor se odpravljajo v torek, 26. marca.

Na turnir je prijavljenih 76 hokejskih ekip več starostnih skupin s skupno 850 igralci iz 30-tih držav sveta. Hokejski klub Dolenjske Toplice se bo s svojo mladinsko ekipo (U14) tovrstnega tekmovanja udeležil prvič v zgodovini kluba. Na pot se odpravljajo dan pred začetkom turnirja, vrnejo pa se prvi dan v aprilu.

Predsednik Hokejskega kluba Dolenjske Toplice: “Udeležba na turnirju je nagrada fantom za vztrajnost in za osvojene kar tri naslove državnih prvakov zapored. Vsi fantje so izjemno talentirani. Brez timskega dela, treninga in optimizma tudi takrat, ko ne gre vse po planu, jim to ne bi uspelo. Tovrstno tekmovanje je zahteven finančni zalogaj tako za klub kot tudi za starše mladincev, a smo s starši stopili skupaj in pridobili sponzorska sredstva več podjetij tako v dolenjski kot tudi belokranjski in širši regiji. Vsem podjetjem, ki so prepoznala športno iskrico in veliko željo mladih hokejistov po udeležbi na tako velikem tekmovanju, se tudi javno iskreno zahvaljujemo. “

Trener ekipe U14, Klemen Sodržnik: “Turnirja se udeležuje 76 ekip iz celega sveta. Fantje se zavedajo, da bodo za uspeh potrebni povezana igra, učinkoviti napadi in izjemna obramba. Naš moto ostaja: “Poraz ne obstaja. Ali zmagaš, ali se nekaj naučiš.” Ekipo U14 sestavljajo: Izak Lavrič, Tin Marc Klobučar, Nil Jug, Noel Jug, Erazem Kavčič, Luka Volf in Val Pavlin iz Dolenjskih Toplic, Luka Kavšek iz Črnomlja, Maks Ribič in Mark Ribič iz Novega mesta ter Tai Sodržnik iz Ljubljane.

V Španijo se odpravljajo ponosni na dejstvo, da bodo zastopali Slovenijo na tako velikem mednarodnem tekmovanju in obljubljajo,
da se bodo borili kot se za prave topliške medvede spodobi. Držite pesti za topliške šampijone in spremljajte dogajanje v Španiji med 27. marcem in 1. aprilom prek objav na uradni Facebook strani kluba (HK Dolenjske Toplice).

Hokejski klub Dolenjske Toplice je prvi in edini hokejski klub na Dolenjskem. Uradno ustanovljen leta 1992. Lani smo torej praznovali 30 let od ustanovitve. Naša članska ekipa dosega vidne rezultate tako v slovenski kot mednarodni ligi. Največji dosežek članske ekipe je 2. mesto na državnem prvenstvu. 

V zadnjih desetih letih smo vizijo kluba usmerili v prihodnost - začeli smo z aktivnimi treningi za mlade in naši sadovi so že obrodili sadove: imamo trikratne zaporedne državne prvake v kategorijah U11, U12, U13. Trenutno vodimo dve skupini otrok – U9 in14. Treningi potekajo na igrišču v Dolenjskih Toplicah (pomlad-poletje-jesen) ter v Športnem centru Košenice v Novem mestu (zima). Glavni trener mlajših ekip in članske ekipe je Klemen Sodražnik, dolgoletni reprezentant v inline hokeju in večkratni državni prvak. 

Kaj je inline hokej?

Inline hokej v Sloveniji zastopa Inline roller hokej zveza Slovenije. V svetovnem merilu Inline hokej zastopa združenje World Skate. Inline hokej ali hokej na rolerjih je različica hokeja, ki se igra na trdi, gladki podlagi. Igralci za premikanje uporabljajo rolerje, s hokejsko palico pa streljajo trd, plastičen plošček v nasprotnikov gol, da dosežejo točke. Na igrišču je naenkrat pet igralcev, vključno z vratarjem iz vsake ekipe,