nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Trebnje

Trebanjski levi se bodo za konec evropske sezone pomerili z Madžari

Piše: RK Trimo Trebnje

Čas objave:
02.03.2021 09:47

Pred rokometaši Trima iz Trebnjega je še zadnja evropska preizkušnja v tej sezoni. V 10. kolu skupinskega dela EHF Lige bo v ljubljanski Hali Tivoli gostovala madžarska Grundfos Tatabanya, na čelu z nekdanjim celjskim strategom Vladanom Matićem.

Trebanjce je prejšnji teden v Areni Stožice čakal dvojček obračunov z danskim podprvakom GOG-om. Slednji je dobil prvo tekmo, po izjemno dramatični končnici (32:31), v drugo pa je izbrancem Uroša Zormana znova zmanjkalo kanček energije, tako da so se možnosti o uvrstitvi v drugi del drugega najkakovostnejšega evropskega tekmovanja razblinile.

Kljub temu moštvo ni povsem obupalo. Danes bo šlo v tekmo z Madžari maksimalno osredotočeno, da pride do tretje zmage v skupinskem delu drugega najkakovostnejšega evropskega tekmovanja. Igranje v slednjem so trebanjski levi vzeli za ogromno izkušnjo.

Grundfos Tatabanya je v dosedanjih devetih odigranih kolih zabeležila prav enako število porazov, kljub temu pa ima v svojih vrstah kar nekaj odličnih in izkušenih posameznikov. Pod taktirko nekdanjega celjskega trenerja Vladana Matića letos igrajo tudi madžarski reprezentanti Zsolt Balogh, Gabor Ancsin, Matyas Gyori, Adam Juhasz, poljski reprezentančni vratar Piotr Wyszomirski, pa tudi Črnogorec in nekdanji igralec Gorenja Velenja Miloš Božović.


Prihodnji teden je na sporedu reprezentančni premor, v katerem člansko izbrano vrsto čaka kvalifikacijski obračun s Poljaki in turnir v Berlinu za nastop na OI v Tokiu letošnje leto. Med izbranci Ljubomirja Vranješa sta se za marčevski ciklus znašla tudi levi zunanji Gregor Potočnik in levokrilni lev Darko Cingesar, ki bosta skupaj z Urošem Zormanom, Timom Butkovcem in Rudijem Slobodnikom ponosno nosila dres z državnim grbom. 

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
»Tekma o ničemer odloča, ampak vseeno bomo dali vse od sebe za dober rezultat. Ritem tekem je zelo naporen. Tatabanya je ekipa, vredna vsakega spoštovanja in tako jo bomo tudi vzeli.«

Srečanje med trebanjskimi levi in madžarsko Grundfos Tatabanyo se v torek, 2. marca prične ob 18.45, s prenosom na TV Arena Sport 1.