nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport St. Moriz

Tri Slovenke v boj za kolajne na SP

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.02.2017 05:04

Ana Drev, Ilka Štuhec in Tina Robnik so tri Slovenke, ki bodo na današnjem veleslalomu na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu zastopale Slovenijo. Prva slovenska favoritinja za veleslalomsko kolajno Drevova bo startala kot sedma, nova svetovna smukaška prvakinja Štuhčeva ima številko 18, Robnikova pa bo nosila številko 28.

Drevova je prepričana, da se psihološko vedno dobro pripravi na tekme in je vedno dobro tekmovala na velikih tekmovanjih in nekega preplaha ne čuti. Za zdaj je njen najboljši dosežek na SP 10. mesto pred štirimi leti v Schladmingu.

"V sezono sem šla z mislijo, da sem čim višje uvrščena v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala. To je bil moj osnovni cilj. Da izboljšam konstantnost, ki je v prejšnjih letih kar precej nihala. To sem dosegla, sigurno pa ne skrivam, da, ko enkrat to dosežeš, hočeš to konstantnost višati. Neka misel je seveda tudi kolajna. To dela razliko med SP in tekmami svetovnega pokala, kjer četrto ali peto mesto več štejeta kot na prvenstvu. Sigurno je moja želja, da se čim višje uvrstim na SP," je pred današnjo njeno edino preizkušnjo na prvenstvu dejala tekmovalka iz Šmartnega ob Paki.

Sprva je bilo predvideno, da bi nastopila tudi Meta Hrovat, a je padla na pripravah v Avstriji in utrpela lažji pretres možganov, Ana Bucik, ki naj bi jo nadomestila, se je odpovedala nastopu, saj se želi v celoti posvetiti sobotnemu slalomu.

Pred dvema letoma je veleslalom na SP v Vailu dobila Avstrijka Anna Fenninger, zdaj Veith, na SP 2013 je bila najboljša Francozinja Tessa Worley, ki je prepričljivo najboljša veleslalomistka letošnje zime, na SP leta 2011 v Garmischu pa je zmagala Tina Maze.


Favoritinji ženske tekme sta Američanka Mikaela Shiffrin in Francozinja Worleyjeva. Švicarska favoritinja Lara Gut je po poškodbi kolena že končala sezono.

Worleyjeva ima številko 1, Nemka Viktoria Rebensburg številko 2, Italijanka Sofia Goggia številko 3, Shiffrinova številko 4, Italijanki Marta Bassino in Federica Brignone številki 5 in 6, prvo sedmerico zaključuje Slovenka Drevova. Branilka naslova iz Vaila Veithova bo startala kot 22. Na startu je sicer kar 98 tekmovalk.

Prva vožnja se bo začela ob 9.45, finale bo na sporedu ob 13. uri.

Danes bodo izpeljali tudi kvalifikacije za petkov moški veleslalom. Na petkovo tekmo se bo skušal uvrstiti Martin Čater, ki je zelo dobro nastopil na kombinacijskem smuku, na katerem je vpisal tretji dosežek. Na že načeti slalomski progi je nato osvojil končno 13. mesto.