benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Šport Ljubljana

Triglav premagal Anhovo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
10.12.2016 20:20

Odbojkarji kranjskega Triglava so v tekmi 12. kroga 1. DOL za moške doma premagali Salonit Anhovo s 3:1 (18, 18, -25, 19).

Odbojkarji kranjskega Triglava so bili pred današnjo tekmo s Salonitom z dvema zaporednima zmagama na tretjem mestu prvenstvene lestvice ter si skorajda že zagotovili igranje v modri skupni, od katerega pa so bili Primorci oddaljeni že šest točk. Z osmo zmago v sezoni so Kranjčani samo potrdili visoko uvrstitev, medtem ko se bodo morali Kanalci, ki so naredili kar 36 neizsiljenih napak, po rednem delu državnega prvenstva, kot kaže, sprijazniti z igranjem v zeleni skupini.

Prvi niz se je začel po željah gostov, ki so povedli s 3:0, z asom Daneta Mijatovića pa s 6:2. Že pred odhodom na prvi tehnični odmor so Kranjčani z asom Žige Lužovca izid na sedmi točki izenačili, vendar je Luka Jerončič z uspešnim napadom Kanalcem zagotovil točko prednosti. To je bilo tudi njihovo zadnje vodstvo v uvodnem nizu, kajti do drugega tehničnega odmora so si Kranjčani priigrali vodstvo s 16:10. Zadnjo točko za mirno nadaljevanje niza je prispeval Janko Bregant, ki je bil uspešen tudi za vodstvo z 19:11, s tem pa je bil niz dokončno odločen.

Kranjčani so bili boljši tudi v začetku drugega niza, v katerem so gostje naredili veliko število lastnih napak in tudi temu gre pripisati njihov zaostanek šestih točk (3:9). Do drugega tehničnega odmora so Kanalci svoj zaostanek prepolovili (12:15), to pa je bilo tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo. Spet ga je končal Bregant, ki je zadnjo točko dosegel tudi v prvem nizu.


V tretjem nizu so več lastnih napak naredili domači odbojkarji, ki so na prvi tehnični odmor odšli z zaostankom treh točk. V kanalski ekipi se je razigral Dejan Čabarkapa, s prvim blokom na tekmi pa je Salonit povedel z 11:5. Podobno kot v prvem nizu so Kranjčani do drugega tehničnega odmora svoj zaostanek znižali, z dvema zaporednima blokoma Uroša Tučna so izid na štirinajsti točki izenačili, z njegovim asom pa nanj odšli s točko prednosti. Po novi napaki gostov, tokrat Čabarkape, je bilo 20:17 za domačo ekipo. Toda končnica je pripadla kanalski ekipi, ki je do zmage v tretjem nizu prišla po dveh zaporednih napakah Kranjčanov.

Ko so v četrtem nizu varovanci Saša Ropa po točki Roka Rezarja na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo šestih točk, so nekateri že pomislili, da so domačini le strli odpor gostov. Vendar se Kanalci še niso predali, po uspešnem napadu Čabarkape so se domačinom pred vstopom v končnico približali na dve točki (19:21), nato pa so bile zanje spet usodne napake v napadu, z blokom, šestnajstim na tekmi, gosti so bili v tem elementu igre uspešni le štirikrat, pa je Kranjčanom nove tri točke zagotovil Bregant.