franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Trebnje

Trimo Trebnje do dvanajste zmage v sezoni

Piše: STA

Čas objave:
26.02.2020 21:57

Rokometaši Trima Trebnjega so v 20. krogu lige NLB premagali Gorenje Velenje s 30:25.

V dvoboju ekip, ki že imata zagotovljeni mesti v ligi NLB za prvaka, je Trimo Trebnje zasluženo prišel do dvanajste zmage v sezoni ter se tokratnemu tekmecu, ki ostaja na tretjem mestu, približal na dve točki zaostanka.

Trimo Trebnje tako že več kot dva meseca ne pozna poraza v ligi NLB - nazadnje je izgubil 13. decembra proti Ribnici, Gorenje Velenje pa je s tem končalo niz neporaženosti. Trajal je kar trinajst tekem (12 zmag, 1 neodločen izid) oziroma od 9. oktobra lani in derbija s Celjem.

Čeprav tekma ni bila povsem nepomembna, saj bodo ekipe v nadaljevanje prvenstva prenesle rezultate iz prvega dela, je bila razlika v motivaciji in pristopu več kot očitna. Trebanjci so se želeli oddolžiti za tesen poraz na prvi tekmi in domači publiki pripraviti nepozaben večer, Velenjčani pa so bili z mislimi že na sobotni tekmi z Ademar Leonom. Istega tekmeca so namreč prejšnji vikend premagali v Španiji in če pred domačimi gledalci ponovijo uspeh, lahko do konca ostanejo v igri za napredovanje v četrtfinale pokala EHF.



Trimo je zmagal zasluženo in prepričljivo, saj tekmecu ni niti enkrat prepustil vodstva. Rezultat je bil izenačen le pri 1:1 in 6:6. V 25. minuti so domači prvič povedli s štirimi zadetki prednosti (13:9), štiri minute pozneje pa s petimi (15:10). V drugem delu je bil zgodba podobna. Domači so v 42. minuti pobegnili na 20:14, vprašanje zmagovalca pa je bilo dokončno rešeno, ko je Anže Dobovičnik v protinapadu zadel za 26:18 (52.).

Pri domačih sta dva igralca dosegla po šest zadetkov - Leon Rašo in Dino Hamidović, pri gostih pa je bil prav tako s šestimi goli najučinkovitejši Vlado Matanović.

V zadnjih dveh krogih bodo Trebanjci gostovali v Kopru (8. 3.) in gostili Celje Pivovarno Laško (15. 3.), Velenjčane pa najprej čaka domača preizkušnja z zadnjeuvrščeno ekipo iz Izole (7. 3.) ter za konec gostovanje v Dobovi (14. 3.).