nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Novo mesto

Troti izsilili tretjo tekmo

Piše: R.K.

Čas objave:
27.05.2021 20:39

Drugo poglavje polfinalne serije med Troti in Postojno se je izteklo po željah Novomeščanov, ki so odločitev o drugem finalistu 2. SKL preložili na nedeljo. Dolenjci so vodili celotno srečanje in serijo zasluženo izenačili na 1:1.

Prvi polčas so zaznamovali odlični obrambni predstavi moštev ter slab napadalni učinek. Troti so v prvih dvajsetih minutah prejeli zgolj 14 točk, kar je najmanj v šestih sezonah nastopov pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. Tudi gostje niso bili pretirano učinkoviti v napadu, kljub temu pa so na polčas odšli z dvomestno prednostjo.

postojna---troti
Postojna - Troti
KK Troti

V drugem delu sta se ekipi razigrali tudi v napadu. Novomeščani so bili ves čas korak pred domačo ekipo, ki se na manj kot 7 točk ni uspela približati. Troti so tekmo preudarno pripeljali do konca ter zabeležili še sedmo zaporedno zmago na gostujočem parketu.

postojna---troti
Postojna - Troti
KK Troti

V dresu Trotov sta dvomestno število točk dosegla Pavić (16) in Klobučar (12). Izpostaviti gre tudi odličen skakalni večer Roka Vidriha, ki je zbral 11 skokov, od tega štiri v napadu.

Odločila tretja tekma polfinalne serije bo na sporedu v nedeljo v ŠC Livada. Srečanje, ki se bo začelo ob 19.30, si bo moč ogledati tudi v spletnem prenosu.

postojna---troti
Postojna - Troti
KK Troti


Rok Vidih: »Po sobotnem porazu smo se zavedali, da moramo za zmago odpraviti nekatere napake. To smo tudi storili in poravnali izid v zmagah. V nedeljo nas čaka odločilna tekma, kjer bomo dali vse od sebe da zmagamo in pridemo v finale.«