nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport

Upokojenci tekmovali v Prečni

Piše: R.K.

Čas objave:
22.09.2023 08:53

V sredo je v Prečni potekal Meddruštveni turnir upokojencev.

Društvo upokojencev Prečna je v sredo in četrtek, 20. in 21. septembra organiziralo Meddruštveni turnir za pokal DU Prečna. Povabili so Društva upokojencev Škocjan, Uršna sela, Dolenjske Toplice, Žužemberk, Straža in Otočec. Prvi dan so se pomerili v streljanju z zračno puško za moške. 1. mesto ja zasedlo DU Uršna sela, 2. mesto DU Prečna, 3. mesto DU Škocjan in 4. mesto DU Otočec. Med posamezniki je 1. mesto zasedel Drago Umek DU Uršna sela, 2. mesto Igor Turk DU Uršna sela in 3. mesto Rudi Vidmar DU Prečna.

Istočasno je potekalo tudi tekmovanje v kegljanju s kroglo na vrvici za mešane ekipe. Nastopilo je 7 ekip.

1. mesto ja zasedlo DU Dolenjske Toplice, 2. mesto DU Prečna in 3. mesto DU Uršna sela. Med posamezniki je 1. mesto zasedel Jože Zupančič DU Dolenjske Toplice, 2. mesto Jože Fink DU Dolenjske Toplice in 3. mesto Drago Šulc DU Prečna.

Drugi dan tekmovanja so nastopili v disciplini pikado za ženske in moške. V ženski konkurenci je 1. mesto zasedla DU Prečna, 2. mesto DU Žužemberk in 3. mesto DU Straža. Med posameznicami je 1. mesto zasedla Milena Iskra DU Prečna, 2. mesto Lidija Celič DU Uršna sela in 3. mesto Cirila Kostrevc DU Prečna. V moški konkurenci je 1. mesto zasedlo DU Škocjan, 2. mesto DU Prečna in 3. mesto DU Dolenjske Toplice. Med posamezniki je 1. mesto zasedel Drago Šulc DU Prečna, 2. mesto Janez Bregar DU Škocjan in 3. mesto Franc Šterk DU Škocjan. Pokale in medalje je podeljeval predsednik DU Prečna Drago Sikošek. Skupaj je nastopilo 111 tekmovalk in tekmovalcev, katere so v DU Prečna lepo sprejeli, članice sekcije peka peciva pa pripravile obilico posladka. Po podelitvi pokalov in medalj je sledila še malica v bližnji gostilni. Po nekaj letih premora in osvojenem 1. mestu na Športnih igrah upokojencev PZDU Dolenjske in Bele krajine, so se člani DU Prečna potrudili in lepo izpeljali vsa tri tekmovanja. Med samim tekmovanjem so se igralci, ki niso trenutno tekmovali, pomerili še v zelo popularni igri ŠTRBUNK, ki vse bolj prodira na Dolenjsko in Belo krajino.