franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

Uspešen mandat kronali z obstankom ligi

Piše: R.K.

Čas objave:
19.06.2023 09:50

Minuli torek je na posestvu Pr' Geči potekala volilna skupščina Rokometnega kluba Dobova, kluba za razvoj in popularizacijo športa in rekreacije, pred dnevi pa se je odvila zadnja tekma 1. NLB rokometne lige v sezoni.


RK Dobova ostaja prvoligaš, v štirih letih več kot podvojili število selekcij


V zadnjem štiriletnem mandatu so bili v klubu zelo uspešni. Postopna gradnja ekipe na realnih temeljih je pripeljala do občutnega dviga kakovosti dobovskega rokometa. RK Dobova ostaja prvoligaš, pri čemer napovedujejo: »da bosta naslednji dve sezoni izjemno težki, saj je vizija Uprave, da se gradi na domačih igralcih, ki so dandanes še mladinci oziroma kadeti«, je v poročilu o delu povedal Mišo Kostevc in nadaljeval: »izjemni dosežek RK Dobove je, da že drugo sezono zaključujemo s sedmini selekcijami, v štirih letih smo tako več kot podvojili število, saj so bile v sezoni 2018 / 19 zgolj tri selekcije. Danes imamo kadetsko ekipo in starejše dečke B, ki sta sezono zaključili na 6. mestu državne lige in starejše dečke A, ki so sezono zaključili na 8. mestu. Pri mlajših se rezultat ne beleži, sicer pa RK Dobova tekmuje še v selekcijah mlajših dečkov A in B ter C.« Klub je konec leta 2020 sprejel dopolnjen statut, s katerim poleg preimenovanja naslavlja širši razvoj športa in rekreacije v lokalnem in v nacionalnem prostoru. Skozi evropske projekte so v zadnjem obdobju začeli s širitvami vsebin tako v klubu kot v kraju. Začeli so z razvojem »inovativnih oblik rokometa«: ulični rokomet in rokomet na mivki ter personalizirano vodeno rekreacijo za vse generacije.

Vključene vadeče usmerjajo v zdrav način življenja


Mandatno obdobje so soglasno z Upravo gradili na delu z mladimi, iskanju dodatnih virov financiranja, vzpostavitvi odličnega trenerskega kadra na vseh ravneh, razvoju selekcij in ohranitvi prvoligaške članske ekipe. V mali šoli rokometa fantom in dekletom, starim od 6 do 12 let, nudijo možnost seznanitve ter ukvarjanja s to atraktivno in nacionalno uspešno športno panogo. Glavni namen male šole rokometa je popularizirati rokomet med mladimi, jim ponuditi kvalitetno vadbo ter vključene vadeče usmerjati v zdrav način življenja, športen način obnašanja in varen način preživljanja prostega časa. Malo šolo rokometa izvajajo na več OŠ, najobetavnejšim nudijo brezplačen prevoz na razširjene treninge v Dobovo.

2023 – 2027 - nadaljnji razvoj zastavljenih prednostnih področij


Po izglasovani zaupnici za novo mandatno obdobje je stari novi direktor RK Dobova Mišo Kostevc predstavil program dela 2023-2027. Tudi v prihodnje bo klub temeljil na delu z mladimi in ohranitvi standardov male šole rokometa. Načrtujejo finančno stabilnost ter zaključen razvoj domačega / posavskega igralskega jedra članske ekipe v sezoni 2025/26. Kar bodo dosegli z močno podporo mladinski ekipi in nadaljnjimi vložki v prvoligaško člansko ekipo, ki je na nek način promotor dobovskega rokometa in zaradi katere si mladi še bolj želijo vstopati v rokometni svet. Izpostavili so še posodobitev vodstvene politike in vpeljavo predstavnic nežnejšega spola v odločanje ter željo po ohranjanju in graditvi uspešnega partnerstva s Športno rekreacijskim društvom Veterani Dobova. Ponovno so bili v Upravo imenovani: Branko Rožman, Aleksander Polovič, Rikardo Bertol, Marjan Cvetkovič in Rudolf Deržič, za nova člana pa sta bila imenovana: Sarita Vinko Polovič in Alojz Supančič. Zaslužni častni predsednik, na pomoč katerega uprava in člani lahko vselej računajo, ostaja Franc Polovič.