Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Sofija

V Bolgariji Miha Ivanič in Nika Arih do tretjega mesta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.08.2016 05:49

Na zelo močnem turnirju v badmintonu za svetovno jakostno lestvico v Bolgariji sta še mladinca Miha Ivanič in Nika Arih presenetila s tretjim mestom v mešanih dvojicah. Do četrtfinala še mešana dvojica Miha Ivančič in Petra Polanc, ženska dvojica Petra Polanc in Nika Arih ter med posamezniki Alen Roj.

V Sofiji se je končal zelo močen turnir za svetovno jakostno lestvico, kjer so nastopili tudi slovenski predstavniki. Precej pomlajena slovenska ekipa je presenetila, saj sta Miha Ivanič in Nika Arih v mešanih dvojicah izgubila šele v polfinalu proti Rusoma Ivanovu in Evgenovi v dveh setih 19:21, 15:21. Ruska igralca sta v četrtfinalu izločila tudi Miho Ivančiča in Petro Polanc (19:21, 10:21).

V ženskih dvojicah sta se do četrtfinala prebili Nika Arih in Petra Polanc, kjer pa sta bili premočni Turkinji Fere in Kilic v dveh setih (15:21, 13:21).

Alen Roj, trenutno naš najboljši badmintonist, je bil 4. postavljeni igralec turnirja med posamezniki. V prvem kolu je v treh setih premagal Švicarja Bonnya (21:16, 18:21, 21:16), nato pa prav tako v treh setih Turka Sena (21:6, 10:21, 21:8). V četrtfinalu je bil Rus Sirant pretrd oreh, saj je bil boljši z 21:18, 21:10.

Tudi preostali mladi igralci so prikazali kar precej dobrih iger, tako da se po zaključku kariere Maje Tvrdy mogoče spet obetajo boljši časi za slovenski tekmovalni badminton.