franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Brežice

V Brežicah danes odprtje prenovljenega atletskega stadiona

Piše: STA

Čas objave:
25.10.2023 10:48

Brežiška občina bo s sodelovanjem Zavoda za šport Brežice in Atletskega kluba Brežice uporabi danes predala prenovljeni brežiški atletski stadion. Vsa prenovitvena in druga dela bodo stala nekaj manj kot 1,6 milijona evrov. Poleg občine sta denar za prenovo prispevala Fundacija za šport in ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

Prenovo stadiona so na brežiški občini razdelili v šest korakov. Prvi in peti sta skupaj stala nekaj manj kot 1,1 milijona evrov, pri čemer je stroške za prvega v znesku nekaj manj kot 75.000 evrov poravnala Fundacija za šport, so za STA navedli na brežiški občini.

Za drugi in tretji korak z ureditvijo dodatne in okoliške infrastrukture, ki ju bodo začeli v kratkem, pa bo omenjeno ministrstvo prispevalo nekaj več kot 510.000 evrov.

Med prvim prenovitvenim korakom so med drugim zamenjali sintetično podlago celotnega stadiona, povečali so jame za skok v daljino in troskok, dodali dve dodatni površini za skok s palico, prenovili so ploščadi za suvanje krogle in met kladiva ter diska.

Uredili so vodni odtok, z varčnim svetili so opremili stometrsko tekaško progo in skakališče s palico. Prenovili so električno napeljavo in kanalizacijo ter kupili pisarniški in skladiščne zabojnike. Peti korak je obsegal zamenjavo odslužene stadionske ograje z novo panelno ograjo in kartičnim pristopom.



Drugi in tretji korak obsegata nabavo zabojnikov za fitnes, garderobe s sanitarijami in pisarno atletskega kluba ter zabojnika s prvo pomočjo s tlakovano ploščadjo in pripadajočo infrastrukturo. Nato še gradnjo dostopne poti do merilnih mest, do zabojnikov za sodnike in sanitarij ter ureditev pripadajoče infrastrukture.

Četrti korak predvideva ureditev tlakovane ploščadi in nabavo montažnih tribun z pripadajočo infrastrukturo, šesti pa še ureditev parkirišča.

Namen prenovitvenega projekta je izboljšanje pogojev za vrhunski šport, kakovostni in mladinski šport oz. vadbo brežiških atletov in drugih domačih športnikov, izboljšanje pogojev za organizacijo športnih tekmovanj in prireditev tudi na višjih ravneh. Za kakovostnejše izvajanje športnega pouka, šport invalidov in športno udejstvovanje rekreativcev, za spodbujanje druženja otrok ob športu ter zdravo in športno življenje, so še zapisali na brežiški občini.

Brežiški atletski stadion so zgradili leta 1999.