Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Courchevel

V Courchevelu močan veter odpihnil ženski veleslalom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.12.2016 13:03

Organizatorji tekmovanja za svetovni pokal alpskih smučark v Courchevelu so izgubili boj z vremenom. Zaradi močnega vetra so se po dveh prekinitvah in eni preložitvi odločili, da bodo tekmo odpovedali. Tudi ob načrtovanem novem začetku tekme ob 12.15 se pogoji niso spremenili, premočan veter je tako onemogočil varno izvedbo veleslaloma.

Ljubitelji alpskega smučanja so lahko spremljali začetek prve vožnje in nastope devetnajstih tekmovalk, nato pa le še posnetke, kako v močnem vetru plapolajo zaščitne mreže ter vratca.

Prvo vožnjo so prvič za dlje časa prekinili po prvih šestnajstih tekmovalkah. Veter je nato toliko pojenjal, da so se odločili, da bodo nadaljevali tekmovanje in so po progi spustili še tri tekmovalke. Nato pa so tekmo znova prekinili ter se odločili, da bodo čase tekmovalk, ki so že nastopile, razveljavili. Vodje tekmovanja so se nato odločili, da bodo tekmovanje začeli povsem znova, a z nižjega starta. Vendar tudi s tem manevrom niso uspeli prelisičiti vremena in močnega vetra, tako da so morali na koncu odpovedati tekmovanje, saj ga niso mogli izpeljati v regularnih pogojih.


Odpoved tekmovanja je lahko tudi dobra novica za edino slovensko predstavnico v prvi jakostni skupini v tej disciplini Ano Drev. Šmarčanka se je med prvimi spustila po progi, a ni bila med najhitrejšimi. S startno številko 2 se v vetru ni najbolje znašla ter je pred zadnjo prekinitvijo vpisala 14. čas, njen zaostanek je bil 1,76 sekunde. Nekoliko slabše volje so lahko v italijanskem taboru, kajti pred preložitvijo sta bili na vrhu dve Italijanki. Sofia Goggia je postavila najhitrejši čas nedokončane prve vožnje, druga je bila njena rojakinja Federica Brignone (+0,02), tretja Norvežanka Nina Loeseth (+0,29).

Na startu 1. vožnje veleslaloma se bile še tri Slovenke Ilka Štuhec s številko 31, Katarina Lavtar s številko 34 in Tina Robnik s številko 38. Zdaj se bo za vse tekmovanje začelo povsem znova. Štuhčeva, ki je decembra zablestela s štirimi zmagami, je želela nastopiti na svojem prvem veleslalomu za svetovni pokal v tej sezoni. Usoda tekme še ni znana. Mednarodna smučarska zveza (Fis) še ni določila nadomestnega dneva oziroma lokacije za danes odpadli veleslalom.