stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport

V končnici Split premočan

Piše: R.K.

Čas objave:
19.03.2024 08:08

Košarkarji Krke so v tekmi 23. kroga AdmiralBet ABA lige v domači dvorani izgubili s Splitom s 76-80 (15-14, 20-24, 16-19, 25-23).

Liga ABA, 23. krog, 18.3.
Krka – Split 76:80 (15:14, 20:24, 16:19, 25:23)
Krka: Planinić 8 (9 sk), Hamilton 16 (4 sk), Stergar 7 (8 sk, 1 as), Bobnar, Bačvić, Cerkvenik 15 (12 sk), Jurković, Špan 19 (5 as), Škedelj 2 (4 sk), Radovanović 9 (4 sk, 5 as).

Krkaši, ki so igrali brez poškodovanega Jurija Macure, so začeli v petorki Jan Špan, Miha Cerkvenik, Leon Stergar, Jairus Hamilton in Darko Planinić. Po treh minutah so vodili s 7-2, potem pa so gostje z delnim izidom 8-2 prišli do vodstva z 10-9. Krkaši so nato ponovno povedli in prvo četrtino dobili s 15-14. Krkaši so imeli minimalno prednost tudi v večini druge četrtine, največ + 4 (22-18) ob koncu 13. minute, potem pa so gostje s sedmimi zaporednimi točkami ob začetku 19. minute povedli z 32-27. Ob polčasu je bilo 35-38.

Na začetku drugega polčasa so Krkaši povedli z 39-38, potem so gostje s petimi zaporednimi točkami spet prišli do prednosti. Krkaši so bili ves čas blizu, a so Splitčani v zadnjih štirih minuta tretje četrtine naredili delni izid 8-3 in pred zadnjimi desetimi minutami je bilo 51-57. Gostje so dosegli tudi prvih šest točk v zadnji četrtini ter ušli na dvomestno prednost (51-63). Pet minut pred koncem je bilo 58-68, potem pa se Krkaši z delnim izidom 10-2 tri minute pred koncem približali le na dve točki zaostanka (68-70). Za popoln preobrat jim je zmanjkalo moči in tudi nekaj sreče in Split je na koncu le zasluženo prišel do zmage.

5x Krkin naj:

  • Najboljši strelec: Jan Špan 19
  • Največ skokov: Miha Cerkvenik 12
  • Največ asistenc: Jan Špan in Marko Radovanović 5
  • Največ pridobljenih žog: /
  • Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Miha Cerkvenik 17

Izjavi po tekmi

Gašper Okorn, trener Krke: »Čestitam Splitu za zmago. Zavedali smo se, kaj nam ta tekma prinaša in povedati moram, da nimam nobenih zamer do fantov, ki so stopili na igrišče. Mislim, da je vsak dal svoj maksimum. Borili so se, poizkušali narediti, kar smo se dogovorili in to kot kaže niti ni bilo tako napačno. Lahko nekdo interpretira, da nam je zmanjkalo malo kakovosti, malo sreče, a v tem trenutku je to naš maksimum. Nekatere stvari bi lahko bile boljše, v vsaki tekmi so lahko, a še enkrat, nikomur nič ne zamerim. Poraz boli in vemo, kaj pomeni, a moram biti pošten in mi danes nismo bili dovolj dobri, Split je bil boljši. Skozi celo sezone se nam ponavljajo določene stvari. Smo konkurenčni, potem pa v nekem trenutku izgubimo tla pod nogami. Danes smo se z borbo in željo uspeli vrniti v igro. Na koncu smo dvakrat odigrali zelo dobro v obrambi, a sta potem žogi končali v rokah igralcev Splita, ki so nato dosegli koš. Še je bilo takih košev, za tako tekmo je to enostavno preveč, mi pa smo bili brez takega koša. Trije krogi so do konca, Mornar je v prednosti, razpored je, kakršen je. Mi moramo verjeti, dokler se da, dokler obstaja neka teorija. Delali bomo po najboljših močeh in se skušali izvleči. Smo razočarani, a življenje gre, samo jokati in obupavati ne gre. Skušamo delati boljše, nekateri igralci so napredovali. S tistimi, ki so tukaj, je treba delati in jih podpirati in od tega ne bom odstopil niti za centimeter. Stal bom za ekipo do konca in danes sem igralcem povedal, da verjamem, da so dali od sebe najboljše. Treba pa je vedeti, da smo grešili in to pač ni ok.«

Slaven Rimac, trener Splita: »Izredno pomembna zmaga za nas. Nisem pričakoval lažje tekme. Nikoli ni bilo lahko igrati v tej dvorani, s komerkoli sem gostoval. Pričakoval sem tako tekmo, Krka se bori za obstanek. Imeli smo nekaj težav, a smo jih uspeli rešiti in priti do zmage. Za nekaj boljšo predstavo nam je manjkalo energije in osredotočenosti. Poznalo se je, da smo imeli pred 48 urami prav tako dokaj zahtevno gostovanje. Srečen sem za zmago, se pa že obračamo k naslednjim tekmam, kjer imamo zaradi igranja tudi v hrvaškem prvenstvu gost razpored. Krki želim vse najboljše v nadaljevanju sezone.«

Krkaši imajo 4 zmage in 19 porazov in so zadnji na lestvici, s točko zaostanka za predzadnjim Mornarjem. V prihodnjem krogu bodo v soboto, 23. 3., gostovali pri Igokei, že čez manj kot dva dneva, v sredo, 20. 3., ob 18.00 pa jih čaka domača tekma v Ligi Nova KBM z Ilirijo.