gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Novo mesto

V končnico s prvega mesta in neporaženi

Piše: R.K.

Čas objave:
03.05.2021 08:40

9. krog 1. Slovenske namiznoteniške lige je Športnemu društvu SU prinesel novo zmagoslavje in ohranitev vodilnega mesta na lestvici.

Za zmago v Mengšu s 5:4 pa so se morali SU-jevci, ki so tokrat nastopili brez Jureta Slatinška (manjkal je zaradi družinskih obveznosti), precej potruditi. V zelo izenačenem obračunu je o zmagovalcu odločil deveti dvoboj, v katerem je Mitja Omerzel ugnal izkušenega Andraža Avblja. V končnico (play off) tako SU-jevci odhajajo kot edino neporaženo moštvo prve lige. »Na sobotnem gostovanju v Mengšu je bil Mitja Omerzel tisti, ki je pri rezultatu 4:4 ostal
zbran in odigral odlično. Prvi dve tekmi je izgubil v podaljških petega seta, a vseeno ga to ni zmotilo, da ne bi na koncu mi slavili,« je bil na povratnika po poškodbi upravičeno ponosen trener Uroš Slatinšek, ki tudi letos igra odlično. Tokrat je v Mengšu dobil vse tri svoje tekme in ni izgubil niti niza. Tako je tudi v tej sezoni ubranil naziv najkoristnejšega igralca 1. SNTL.

v-končnico-s-prvega-mesta-in-neporaženi
V končnico s prvega mesta in neporaženi
ŠD SU

Eno zmago je v Mengšu SU-jevcem priigral še Jožko Omerzel, ki je po besedah trenerja vse od začetka dvigoval raven svoje igre in naredil kakovosten preskok. »Na trenutke je v Mengšu odigral res vrhunsko, v zaključku pa mu je malo zmanjkalo moči, zato je moral dvakrat priznati premoč nasprotniku. Naslednjih 14 dni bo imel časa za regeneracijski trening, ki ga zelo potrebuje in verjamem, da bo za play off dobro pripravljen,« je optimističen Slatinšek in dodal, da je želel v igro vključiti tudi Domna Zupančiča. »A ga je v torek na treningu uščipnilo v mišici pod lopatico in ni mogel storiti več kot na klopi bodriti ekipo.«

v-končnico-s-prvega-mesta-in-neporaženi
V končnico s prvega mesta in neporaženi
ŠD SU

Mesec dni časa za priprave na play off
V polfinalu državnega prvenstva se bodo SU-jevci pomerili s četrto uvrščeno ekipo po rednem delu, NTK Kema Puconci. Drug polfinalni par je NTK Fužinar Inter diskont – ŽNTK Maribor. Končnica (play off) se začne 5. junija.

Druga ekipa ŠD SU tesno izgubila
Druga ekipa ŠD SU, ki tekmuje v 3. SNTL, je v soboto gostovala v Gorici in tesno izgubila s 4:5. Po dve točki sta za Novomeščane prispevala Andraž Zupančič in Mark Gazvoda, Maj Murn je bil trikrat malo prekratek. »Verjamem, da bodo tudi iz tega poraza odnesli veliko, mogoče celo več kot bi ga z zmago. To pa jim bo še kako pomagalo pri državnih prvenstvih, ki sledijo,« je prepričan Uroš Slatinšek.

V pričakovanju državnega prvenstva za mladince
Naslednji konec tedna je na sporedu državno prvenstvo za mladince v Rakeku. »Čeprav je Mitja Omerzel slabše rangiran zaradi poškodbe, verjamem, da je po igri 3. mladinec v državi. Ni še 100 odstotno v svoji igri, a nekatere elemente igra dosti bolje kot prej. Njegov cilj je uvrstitev v reprezentanco in nastop na bližajočem Evropskem prvenstvu in do izbora imamo še nekaj časa,« je pojasnil Slatinšek.

Na mladinskem državnem prvenstvu bodo sicer nastopili tudi kadeti Andraž Zupančič, Mark Gazvoda, Maj Murn in Jure Gruden, katerim bo cilj dvigniti raven igre pred bližajočim se kadetskim državnim prvenstvom. Prav tako bo na prvenstvu nastopila Lana Slatinšek, ki je prva mlajša kadetinja v državi in bo to zanjo dober trening.