Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Brez opisa

V kvalifikacijah le Wellinger pred slovensko trojko

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
27.01.2017 19:12

Cene Prevc, Jurij Tepeš in Peter Prevc so se v kvalifikacijah pred nedeljsko tekmo smučarjev skakalcev v Willingenu zvrstili od 2. do 4. mesta. Boljši je bil le Nemec Andreas Wellinger.

Na nedeljski posamični tekmi bodo nastopili tudi Jernej Damjan (126,5/111,8), ki je bil v kvalifikacijah 19., na 31. mestu jih je končal Anže Semenič (116,5/96,7), na 35. pa Anže Lanišek (110,0/88,3). Domen Prevc, ki ima kot tretji v skupnem seštevku svetovnega pokala že zagotovljen nastop v nedeljo, je pristal pri 135 metrih.

Lanski zmagovalec posamične preizkušnje v Willingenu Peter Prevc je še enkrat več potrdil, da se počasi vrača v formo, odlično pa sta pred njim z nastopom opravila tudi njegov brat Cene in Tepeš. Slovenska trojka je bila v vodstvu vse do skoka Wellingerja, ki je kot zadnji med kvalifikanti skočil najdlje, dobil tudi največje število točk in kvalifikacije končal na prvem mestu.

Med že uvrščenimi tekmovalci je bil najboljši Poljak Kamil Stoch, ki je imel s 145,0 metri tudi najdaljši skok današnjega dne. Ob ugodnem vetru je skakal z nižjega zaletnega mesta.

V soboto bo v Willingenu na sporedu ekipa tekma, ki se bo začela ob 16.05, v nedeljo pa bo ob 15.05 na sporedu še posamična tekma.