pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport

V Latviji odličen Jan Pancar

Piše: R.K.

Čas objave:
25.04.2022 06:09

Pancar in Peklaj odlično na VN Latvije, Novak v Italiji na Evropskem prvenstvu še ulovil mesto v deseterici.

Minuli vikend so se slovenski motokrosisti pomerili na svetovnem in evropskem prvenstvu. Na Veliki nagradi Latvije je v najmočnejšem razredu MXGP zopet v obeh vožnjah slavil naš najboljši motokrosist Tim Gajser. Od dolenjskih dirkačev pa se je v razredu MX2 odlično odrezal Jan Pancar, ki je s trinajstim in enajstim mestom dirko zaključil na odličnem enajstem mestu. V skupnem seštevku se je tako pomaknil na petnajsto mesto.

Kot spremljevalni program svetovnega prvenstva dveh najmočnejših kategorij je v Latviji potekala še dirka evropskega prvenstva do 125 kubičnih centimetrov. Na tej dirki je nastopil še dolenjski up Jaka Peklaj in po padcu in odstopu v prvi vožnji je drugo zaključil na 16. mestu in vknjižil pet točk. Skupno je dirko zaključil na 12. mestu. Pri mlademu dolenjskemu dirkaču razveseljuje dejstvo, da je obe vožnji uspel zelo dobro štartati in se kosati z močno konkurenco. V prvi je sicer padel, a razen nekaj odrgnin in bolečinami za drugo vožnjo stisnil zobe in dokazal, da je iz pravega testa, in da lahko od njega v prihodnje pričakujemo še nekoliko boljše rezultate.

Včeraj pa so se v evropskem prvenstvu jugozahodne cone v italijanskem mestu Gazzane di Preseglie pomerili še mladi slovenski dirkači v razredih do 65 in 85 kubičnih centimetrov. Zaradi slabe vremenske napovedi za nedeljo so italijanski organizatorji v soboto prešli iz dvodnevnega programa na enodnevni program in tako mlade dirkače obvarovali pred nedeljskim slabimi vremenskimi razmerami. V razredu do 85 kubičnih centimetrov so slovenske barve zastopali Miha Vrh, Gal Geršak in Val Slavec- Vrh je zasedel skupno trinajsto mesto, Geršak je bil 23. in Slavec 32.

V razredu do 65 kubičnih centimetrov pa so slovenske barve zastopali Brežičan Alex Novak in mlada Primorca Svit Vižentin in vodilni v državnem prvenstvu Tai Vidovič. Slednji je tako kot na dirkah državnega prvenstva prikazal odlične vožnje, saj je v prvi bil drugi v drugi pa četrti, kar je skupno pomenilo četrto mesto. Svit Vižentin se v močni mednarodni konkurenci še ni najbolje znašel in je dirko končal na devetintridesetem mestu, Alex Novak pa je le za las uspelo uloviti prvo deseterico. V prvi vožnji je bil sicer osmi, a je drugo vožnjo zaključil na zanj skromnem trinajstem mestu. To je bilo dovolj za deseto mesto v skupnem seštevku.

Če se nekoliko lotimo analize letošnjih nastopov Alexa Novaka, ki je po lanskih odličnih rezultatih izstopal, lahko po njegovih štirih odpeljanih dirkah v letošnji sezoni skozi čase krogov in tudi uvrstitve na dirkah vidimo, da mladi perspektivni Brežičan ni napredoval, tako kot se je pričakovalo. Lani je bila med njim in Vidovičem vidna razlika v pristopu in tudi same vožnje ter rezultati so bili veliko boljši.