901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport

V letošnjem letu brez poraza

Piše: R.K.

Čas objave:
04.12.2023 10:09

V soboto se je v Osjeku na Hrvaškem, v odlični organizaciji domačega kluba HUS Centra borilnih športov, odvil že tradicionalni “MUAYTHAI OSJEK OPEN”. Mednarodnega športnega dogodka, se je udeležilo več kot 130 tekmovalcev iz Slovenije, BIH, Srbije, Ukrajine in Hrvaške. Že tradicionalno prireditev je ob Občinskem prazniku slavnostno otvoril župan Ivan Anušič.

Slovenske barve in Scorpion gym je tudi tokrat uspešno zastopala Lily Fideršek s svojim trenerjem. 13-letna Lily, je bila s soglasno sodniško odločitvijo izbrana za najboljšo borko v ženski konkurenci. Pokal je prejela iz strani glavnega organizatorja dogodka g. Borbaš Zvonka, ustanovitelja karateja in soustanovitelja tajskega boksa na Hrvaškem ter prejemnika številnih nagrad za svoje delo in uspehe.

Lily Fideršek je v kategoriji do 58 kg, zasedla 1.mesto. Pomerila se je z domačinko. Že v prvi rundi je dominirala v vseh segmentih borbe in jo tudi predčasno zaključila z TKO.

Tako je Lily Fideršek več kot uspešno tekmovalno zaključila leto 2023. V svojih 8-ih nastopih doma in v tujini, si je priborila 8 zmag in seveda 8 zlatih odličij.Postala je ponosna imetnica pokala za najboljšo borko v ženski konkurenci, in lastnica šampionskega pasu svetovnega pokala WMAC.

Člansko ekipo Scorpion gyma v letu 2023, čaka še profesionalno povabilo, ki še ostaja skrivnost. Ter podelitev prinanj za državne prvake in prvake Mednarodne lige iz strani Slovenske zveze tajskega boksa.

Zahvalnico za udeležbo na Mednarodnem športnem dogodku, je iz strani Hrvaške zveze tajskega boksa prejel predsednik Slovenske zveze tajskega boksa g. Iztok Vorkapić.

Slovenska zveza tajskega boksa se organizatorju in predsedniku g. Zvonku Borbašu in njegovemu sinu Alenu zahvaljuje na povabilu, pogostitvi in izjemni organizaciji tradicionalnega športnega dogodka MUAYTHAI OSJEK OPEN”. Zvonko Borbaš je poleg številnih nagrad za svoje delo in uspehe je prejel tudi nagrado “ŠPORTNIK VZORNIK”, saj že več kot 50 let promovira zdrav način življenja in šport, za katerega živi! Izjemno je ponosen na mlade generacije, saj pravi, da na mladih svet stoji. Uči jih odgovornosti in spoštovanja kot to narekujejo tradicionalne borilne veščine.