vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

Katarina Venturini Svet24.si

Jezi se le na določene ljudi

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

kraljica elizabeta, velika britanija, združeno kraljestvo, zastava Svet24.si

Kaj se bo zgodilo, ko bo umrla britanska kraljica ...

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Šport Trebnje

FOTO: V ringu dobrodelnosti zbrali skoraj 3 tisočake

Piše: FATE

Čas objave:
14.03.2018 08:25

V soboto je v Trebnjem potekal eden največjih in najzanimivejših borilnih spektaklov doslej, FATE FIGHT NIGHT TREBNJE.

Fight night v sklopu projekta FATE in v organizaciji Kluba borilnih veščin Fearless Fighters, Alena Štritofa, Občine Trebnje in koordinatorke projekta Mateje Zupančič je bil dobro obiskan.

Približno 700 obiskovalcev je športno dvorano OŠ Trebnje do vrha napolnilo z dobro energijo in v dobrodelni namen namenilo skupno 2.770,03 EUR. Vsa zbrana sredstva so takoj po prireditvi predali VDC Novo mesto - enoti Trebnje za izvedbo dodatnih športnih programov in nakup opreme, ki jo osebje in varovanci potrebujejo za izvajanje športnih aktivnosti. »Vsi dodatni programi, tudi športni, so pri nas v celoti odvisni od sponzorjev in donacij, zato zbrana sredstva za nas in naše varovance pomenijo res velik doprinos!«, je povedala ga. Melita Jarc, vodja Bivalne enote Trebnje, ki je z navdušenjem podprla borilni spektakel.

Dogodek je povezoval eden najboljših slovenskih borcev Mirko Vorkapić, ki je skupaj z borci in občinstvom poskrbel za odlično vzdušje v polni dvorani. Po štirih pred-borbah (od 17-ih) so organizatorji glavni del večera ob 20. uri začeli s spominom na velikega športnika, nedavno preminulega mladega svetovnega prvaka v kickbox-u Jureta Smoleta. Dobrodelni večer je bil posvečen prav Smoletu, od katerega se je voditelj poslovil z ganljivimi besedami: »Jure Smole je bil eden teh, eden tistih, ki so pisali borilno zgodovino Slovenije, eden nas, ki smo iskali modrosti veščine. Borci, borke, danes si izborite nesmrtnost, pokažite si, kdo ste in bodite Juretu v ponos. Večer je tebi v čast, hvala, šampion!«.

Večer je zaznamovalo 11 odličnih borb – 5 po profesionalnih K1 pravilih. V glavnem delu večera so se borili borci iz štirih držav, predstavniki Slovaške, Srbije, Italije ter Slovenije. To so tudi partnerske države v projektu FATE - Fighting for equal access to sports and exercise. Odvili so se tudi trije ženski dvoboji, eden od teh po profesionalnih pravilih K1.

V prvem delu so obiskovalci lahko videli štiri borbe po amaterskih K1 pravilih. V kategoriji do 71 kilogramov je kot prvi slavil Slovenec David Radoš. V kategoriji do 63 kg je zmagal Slovenec Žiga Knuplež, v težki kategoriji pa Srb Strahinja Mitrič. V prvi ženski borbi je slavila domačinka Luana Ovnik, ki se je v ring podala prvič in se odlično odrezala.

Po krajšem premoru so sledile še štiri borbe, 2 profesionalni in 2 amaterski. Slovenec Nemanja Veljković je moral premoč priznati Nikoli Popoviću. Italijan Giovanni Granello je premagal Slovenca Timija Spasojevića v njegovem profesionalnem debiju. Sledila je še ena profesionalna borba, v kateri je Slovak Miro Trenčiansky premagal Italijana Gašperja Kustrina. V zadnji amaterski borbi večera sta si v ringu nasproti stali domačinka Mia Jarc in Slovakinja Anna Kotulova. Po soglasni sodniški odločitvi je slavila Jarčeva, ki je publiko prvič spravila na noge.

Kot prva v zadnjem delu je nastopila Slovenka Monika Kučinič, ki je suvereno prišla do nove profesionalne zmage. 10. borba večera se je odvila v kategoriji do 63,5 kg. Po treh rundah odličnega dvoboja je Slovak Lukaš Mandinec moral priznati premoč mlademu Slobodanu Mitroviću. Kot zadnji pa je nastopil domačin iz kluba FearlessFighters Trebnje Klemen Pekolj. Klemen, ki je pokazal izjemno pripravljenost, je borbo predčasno zaključil z knockout-om in tako publiko znova spravil na noge.

Dogodek je prvi uspešno dosežen cilj, ki so si ga zapisali v projektu FATE, in sicer: »s športom za šport oseb s posebnimi potrebami«. Zakaj prvi? Ker bodo dobrodelni FATE FIGHT NIGHT borilni spektakli v prihodnjih mesecih tudi v Trenčinu na Slovaškem (7. april 2018), v Novem Sadu v Srbiji (september 2018) in v Trstu v Italiji (10. november 2018).