volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Schladming

V Schladmingu brez slovenskega finala

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.01.2017 19:23

Norvežan Henrik Kristoffersen je bil najhitrejši v 1. vožnji slaloma pod žarometi za svetovni pokal alpskih smučarjev v avstrijskem Schladmingu. Drugi čas je vpisal vodilni smučar in slalomist sezone Avstrijec Marcel Hirscher, ki Kristoffersna ni prehitel, za njim je zaostal 52 stotink sekunde. Tretji čas je vpisal Rus Aleksander Horošilov (+1,06).

V Schladmingu je na sporedu že 20. nočna tekma, na kateri se še osmič v tej zimi za slalomske točke merijo alpski smučarji, med njimi sta na prvi progi s startnima številkama 48 in 49 bila tudi Slovenca Štefan Hadalin in Miha Kürner, ki pa se nista uvrstila v finale.

Enaindvajsetletni Hadalin je prav pod žarometi Schladminga končal niz treh slalomov, ko se je uvrstil v finale in je osvojil točke z 20., 15. in 21. mestom. Hadalin na progi ni bil tako hiter, za nameček pa je nekaj količkov pred ciljem izgubil ravnotežje in odstopil. Za njim se je podal na progo Kürner, ki pa je bil prepočasen za drugo vožnjo, s skoraj pet sekundnim zaostankom je pristal v spodnjem delu uvrščenih.

Prva favorita slaloma na progi Planai, Hirscher in Kristoffersen, sta tudi na prvi progi dokazala, zakaj sta najboljša slalomista v tej zimi. Hirscher je zmagal na uvodnem slalomu v Leviju in v nedeljo pred domačimi navijači v Kitzbühlu s pravo mojstrovino, ko se je na vrh pognal z devetim časom prve vožnje ter z zmago z vrha slalomskega seštevka potisnil Kristoffersna, ki je v tej zimi dobil štiri slalome od šestih, na katerih je nastopil. Prvega v Leviju je izpustil zaradi spora z domačo zvezo zaradi osebnega sponzorja, zadnjega v Kitzbühlu pa je končal že v prvi vožnji. Le v Zagrebu je bil zmagovalec Italijan Manfred Mölgg, Kristoffersen pa je bil tretji.


Kristoffersena nedeljska napaka ni zmotila, na prvi progi je za sabo pustil vse zasledovalce, kar je slaba novica za Hirscherja, ki je norveškega tekmeca premagal le takrat, ko ga ni bilo v finalu oziroma je tekmo izpustil. Hirscher sicer na slalomih v tej zimi le v Zagrebu, kjer je bil šesti, ni stal na slalomskih stopničkah. Razlika med Hirscherjem (540) in Kristoffersenom (460) v slalomskem seštevku znaša 80 točk, v skupnem seštevku pa ima Avstrijec (1080) 388 točk naskoka pred norveškim izzivalcem (692).

Finale pa bo na sporedu ob 20.45.

Schladming gosti zadnji specialni slalom pred februarskim svetovnim prvenstvom v St. Moritzu. Po prvenstvu bosta na sporedu le še dva specialna slaloma, in sicer marca, najprej v Kranjski Gori in nato še finale v Aspnu.