Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport

V soboto je grmelo

Piše: R.K.

Čas objave:
17.10.2022 10:50

V organizaciji Kluba tajskega boksa Ptuj in Slovenske zveza tajskega boksa se je odvil 1. krog Mednarodne lige tajskega boksa (IMTL) in Odprto prvenstvo Slovenije. Nastopilo je več kot sedemdeset borcev iz 7 držav: Češke, Madžarske, Nemčije, Srbije, Črne Gore, Hrvaške in Slovenije. Dvoboji so potekali v otroški, kadetski, mladinski in članski konkurenci.

Scorpion gym je sta zastopala Lily Fideršek, ki je nastopila v kategoriji do 13 let in Sašo Vorkapić v članski kategoriji.

Prvo zlato medaljo za Slovenijo in Scorpion gym je na Mednarodni ligi priborila najmlajša slovenska borka Lily Fideršek v kategoriji do 57 kg. Nasproti ji je v modrem kotu stala madžarska bojevnica Hana Bekesi. Lily je nastopila odločno in v ringu pokazala, da lahko zmagaš tudi trofejnejšo nasprotnico. Sodniki so po 3 rundah songlasno z 3:0 prisodili zmago Lily Fideršek. 

Sašo Vorkapić je nastopil v članski kategoriji do 67 kg in se je boril po pravilih 3x3 minute. V prvem dvoboju mu je pripadla zmaga proti hrvaškem borcu Lorencu Palić. V finalni borbi turnirja pa je slavil čeh Tomaš Karel Bartak, ki je bil boljši po deljeni sodniški odločitvi z rezultatom 2:1. Sašo je tako zasedel 2. mesto.

Najuspešnejša ekipa je bila iz Češke, ravno tako je pokal za najbolj tehnično dovršenega borca prejel češki borec Tomaš Karel Bartak. Za najboljšega borca turnirja pa je razglašen Samo Petje iz Nak muay gyma Ivančna Gorica.

Na Ptuju je velika mednarodna udeležba borcev prikazala izjemno srčne in zanimive dvoboje, ki so jih obiskovalci nagradili z glasno podporo s tribun.