zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Videm

V Vidmu uspešni Petriševič, Tičar, Moretti, Brulc

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.01.2017 10:51

V soboto in nedeljo je bil v italjanskem Vidmu mednarodni atletski miting, kjer je vzpodbudno nastopilo več slovenskih atletov, predstavnikov AK Gorica, AK Novo mesto in AK Brežice.

V soboto je bil v skoku v daljino najboljši Luka Piculin (AK Gorica, 6,70 m), v troskoku pa je zasedel drugo mesto 17-letni Tine Šuligoj (AK Gorica) z novim osebnim rekordom 14,11 m. V skoku s palico je zmagal atlet AK Brežice Josip Petriševič (4,90 m) pred klubskim kolegom Ambrožem Tičarjem (4,80 m) ter Juretom Batageljem (AK Gorica, 4.70).

V nedeljo je kljub manj posrečenem štartu v A finalu teka na 60m zmagal Enej Leban (AK Gorica), ki je za to razdaljo potreboval 6,94 v kvalifikacijah, v finalu pa si je zmago zagotovil s 6,95. Na drugo mesto se je v A finalu uvrstil Ahac Morretti (7,00 s), na tretje pa Blaž Brulc (7,02 s) – oba Krka Novo mesto. Svoje osebne rekorde je v A finalu teku na 60 m izboljšal še mladinec Jakob Murovec (AK Gorica) s 7,13 s.

Pionirka Hana Forčešin (AK Gorica) je v troskoku izboljšala svoj dvoranski osebni rekord z 10,72m in s tem dosežkom zasedla drugo mesto.