stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Otočec

V&F: Zlato, srebro in bron ostajajo v Sloveniji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.09.2016 07:08

Zanimivo zgodbo slovenskih osvojenih medalj na 18. mednarodnem namiznoteniškem prvenstvu Slovenije za mlade, ki so jo začele pisati na začetku prvenstva na Otočcu kadetinje Katarina Stražar, Lara Opeka ter Lea Paulin, sta včeraj v parih nadaljevali mladinki Ana Tofant in Aleksandra Vovk.

Foto: Radio Krka in NTZS

Kadetinje so v ekipnem delu osvojile bronasto, Ana in Aleksandra pa včeraj srebrno medaljo. Pozno popoldan je uspešno zgodbo z osvojitvijo zlate medalje med posamezniki zaključil Darko Jorgić. Zanimivo je, da je tekmo gladko dobil v atraktivnem dvoboju proti Japoncu Kayami Yuju s 4:1 pred okoli 150 gledalci. Za glasno, a sicer športno podporo se jim je mladi šampion po osvojeni zadnji točki za zmago spoštljivo poklonil, in požel še en glasen aplavz.


Predsednika NTZ Slovenije mag. Marjan Hribar: »Z NTK Krka pod taktirko predsednika Tomaža Kralja smo opravili dobro delo. Na Otočcu se je zbralo več kot 50 mladih slovenskih igralcev in igralk. Večina med njimi je prvič oblekla dres z državnim grbom in nastopila v pisani druščini igralk in igralcev iz 26 držav. Nabirali so izkušnje, novo namiznoteniško znanje, prijatelje in se najbrž tudi odločali ali bodo vztrajali v sicer lepi in zdravi športni panogi, ki pa terja veliko odrekanja. Pa še nekaj: že drugič zapored v letošnjem letu smo na Otočec pripeljali ogromno potencialnih turistov, ki so nad pokrajino, kulinariko, hotelskim osebjem in sploh Slovenijo navdušeni. To je naš namiznoteniški kamenček v mozaik slovenske turistične ponudbe.«

Tomaž Kralj, predsednik NTK Krka: »Po letošnji zelo uspešni tekmovalni sezoni – nova se bo začela oktobra – se od tega leta poslavljamo tudi z dvema uspešno izvedenima mednarodnima namiznoteniškima turnirjema.

Zmagovalec junijskega (članskega) turnirja Jun Mizutani je kasneje osvojil bron na olimpijskih igrah, mladinskega, ki se je ravno končal, pa je dobil član našega kluba Darko Jorgić in tudi nas, organizatorje, iskreno razveselil. Naš trud se je tudi zaradi te zmage izplačal. Ravno tako pomembno kot ta podatka je tudi dejstvo, da so udeleženci oba turnirja v organizacijskem smislu pohvalili, kar predstavlja za nas nov izziv. Sedaj smo z mislimi pri novem državnem prvenstvu, začeti pa bomo morali tudi s pripravami na članski turnir, ki bo predvidoma aprila 2017, in na katerega bo znova prišlo okoli 220 igralcev iz 55 držav.

Brez opisa