zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Luksemburb

VIDEO: Bad Blue Boysi obračunali med seboj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.07.2015 17:27

Navijači zagrebškega Dinama so pred povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov v Luksemburgu poskrbeli za nov incident. Tokrat so bili v pretepu udeleženi samo hrvaški huligani in sicer sta med seboj obračunali dve različni skupini Bad Blue Boysov.

Na eni strani so bili tisi, ki podpirajo izvršnega predsednika Dinama Zdravka Mamića in na drugi tisti, ki zahtevajo, da zapusti klub. Huligani so sredi ulice v mestu Esch metali kamenje, steklenice in ostale stvari, ki so bile takrat pri roki. Posredovala je policija, 20 huliganov je priprla. Poleg razbitih glav, sta bila poškodovana tudi dva avtomobila z zagrebškimi registrskimi tablicami.

Hrvaška nogometna zveza ima zaradi svojih navijačev pogosto težave. Tokrat še ni znano ali bosta hrvaška nogometna zveza in Dinamo dobila kakšno finančno kazen s strani evropske nogometne zveze zaradi izgredov v Luksemburgu, je pa disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) Hrvaško kaznovala z odvzemom točke v kvalifikacijah za Euro 2016 zaradi rasističnega obnašanja oz. svastike na zelenici splitskega Poljuda med tekmo Hrvaška - Italija, ki je bila na sporedu 12. junija. Neznanca sta na zelenico narisala kljukasti križ. 

Hrvaška kljub odvzemu točke ostaja vodilna v skupini H s 13 točkami, 12 jih ima Italija, 10 Norveška, osem Bolgarija, štiri Azerbajdžan in eno Malta. Na EP 2016 se bodo uvrstile prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine ter najboljša tretjeuvrščena. Preostale tretjeuvrščene reprezentance bodo igrale dodatne kvalifikacije.

Hrvaško v kvalifikacijah čakajo še gostovanji v Azerbajdžanu in na Norveškem, domači obračun z Bolgarijo in za konec še gostovanje na Malti.

Obračun med Bad Blue Boysi v Luksemburgu