pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Stuttgart

VIDEO: Nevihta teniških žogic

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
11.02.2016 06:35

Navijači Borussie Dortmund so se na torkovi četrtfinalni tekmi nemškega pokala odločili za nenavaden protest, s katerim so opozorili na povišanje cen vstopnic za gostujoče navijače v Stuttgartu. Sredi polčasa so na igrišče zmetali več ducatov rumenih in rdečih teniških žogic.

Navijači so protestno izpustili prvih 20 minut dvoboja, pozneje pa so na sektorju, namenjen gostujočim navijačem, izobesili napis: Kdaj boste spregledali tudi v Stuttgartu? Nogomet mora biti dostopen! Akcijo so končali z metanjem žogic na igrišče, zaradi česar so morali tekmo za kratko tudi prekiniti.

Navijači rumeno-črnih so bili slabe volje, ker so v Stuttgartu cene vstopnic za gostujoče navijače dvignili tik pred tekmo za 25 odstotkov, tako da so bile najcenejše po 38 evrov, najdražje pa 70.


Navijači so se za akcijo dogovorili s klubom, kjer so jih podprli. Pri Stuttgartu so se po tekmi branili, da so le odgovorili na podobno potezo porurskega kluba, ki je pred ligaško tekmo teh klubov na svojem stadionu prav tako povišal cene vstopnic za goste.

Cene vstopnic na nogometnih stadionih v Nemčiji sicer niso pretirane, tekme bundeslige si je mogoče v Dortmundu ogledati že za 16,70 evra, segajo pa do 78,2 evra. Veliki tekmeci iz Münchna imajo podobno cenovno politiko, z najcenejšimi vstopnicami Bayerna že za 15 evrov, najdražje stanejo 70 evrov.

Borussia Dortmund Fans (YouTube)