Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Madrid

VIDEO: Po finalu nasilje na ulicah

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
18.05.2013 08:56

Madridski Atletico je desetič osvojil španski nogometni pokal in tako mestnemu tekmecu Realu zaprl še zadnja vrata za osvojitev lovorike v tej sezoni. Po tekmi je na ulicah Madrida izbruhnilo nasilje.

Atletico je na stadionu Bernabeu po podaljšku zmagal z 2:1. Real je v 14. minuti v vodstvo popeljal Cristiano Ronaldo, Diego Costa je v 35. izenačil. Tekmo je v 98. minuti odločil Miranda.

Real je tekmo končal brez Ronalda, ki je v 114. minuti prejel rdeči karton, so pa kraljevi v podaljšku kar trikrat zatresli vratnico. Že v 76. minuti je bil zaradi ugovarjanja sodnikom izključen tudi trener Reala Jose Mourinho. Naslov španskega prvaka si je predčasno že zagotovila Barcelona.

Po tekmi je prišlo do vandalizma in obračuna s policijo. Huligani so proti organom reda metali kamenje, steklenice in druge predmete, na ulicah je tudi zagorelo. Razgrajači so zažigali zastave madridskega Reala in smetnjake, a se je ogenj razširil na avtomobile in dve vozili sta bili uničeni, policija pa je odgovorila s silo in se je nad navijače spravila z gumijevkami, najmanj trije pa so bili aretirani.

Nogometni španski pokal Atleticu