državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Šport Ljubljana

VIDEO: Slovenski odbojkarji za uvod s Katarjem

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
17.06.2016 07:04

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo danes, ob 20. uri, v ljubljanski športni dvorani Stožice, igrala svojo prvo tekmo v svetovni ligi. V prvem krogu se bodo srebrni z zadnjega evropskega prvenstva pomerili s Katarjem, v soboto jih ob isti uri čaka še srečanje s Tunizijo, v nedeljo ob 19. uri pa še z Venezuelo.

Desetletje so slovenski odbojkarji sanjali o tem, da bi zaigrali v svetovni ligi, lani pa so se jim z zmago v evropski ligi sanje le uresničile. Svoje odlične igre v evropski igri so nadgradili še na evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji, kjer so klonili šele v finalu proti Franciji. Z Andreo Gianijem na klopi so cilji slovenske moške izbrane vrste še naprej visoki, prvi pa je, da v tretjem kakovostnem razredu svetovne lige osvojijo prvo mesto in se prebijejo v drugi kakovostni razred.

Tekmeci v ljubljanski dvorani Stožice na prvi pogled morda niso atraktivni, najbolj zveneče ime je Venezuela, vendar so vsi trije že igrali v svetovni ligi, Slovenija pa je v njej debitant.


"Z osvojeno srebrno medaljo na evropskem prvenstvu nismo več nepomembna reprezentanca, kakršna smo bili še do lanskega evropskega prvenstva. Smo evropski podprvaki in tako moramo tudi pristopiti k tekmam. Imamo zelo veliko odgovornost in sploh ni pomembno, koliko smo trenirali. Pomembno bo samo to, kar bomo prikazali na igrišču, v prvi vrsti nas mora krasiti naš ekipni duh," pred prvo tekmo s Katarjem pravi selektor Giani.

Po turnirju v Ljubljani slovenske odbojkarje v skupinskem delu čaka še turnir v Solunu, ki bo od 24. do 26. junija, na njem pa bosta njihova nasprotnika ob grški reprezentanci še enkrat Katar in Portoriko, seveda pa si bodo Gianijevi izbranci že na ljubljanskem turnirju skušali pripraviti čim boljše izhodišče v boju za uvrstitev na zaključni turnir, ki bo julija v Nemčiji.

Gasparini, Urnaut in Vinčić vabijo na tekme svetovne lige