stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Novo mesto

VIDEO&AVDIO: Srečanje generacij - Prijazen sprehod po zgodovini

Piše: M.K.

Čas objave:
16.06.2018 15:14

Namiznoteniški klub Krka Novo mesto je sinoči pripravil slavnostno akademijo, s katero se je priklonil 70-letnici neprekinjenemu delovanju in petemu zaporednemu naslovu ekipnih državnih prvakov.

 Na akademiji, ki so jo v klubu poimenovali SREČANJE GENERACIJ, so se zbrali predstavniki vseh generacij, od najmlajših šestletnikov do osemdesetletnega Franca Mikca, prvega predsednika novomeškega namiznoteniškega kluba.

V eno urni dobro zrežirani prireditvi pod taktirko Teje Lesjak, ki jo je imenitno povezovala Maja Oberstar Falkner, je polna dvorana – prireditve se je udeležilo okoli 140 vabljenih - v upravni stavbi Krke d.d. doživela prijeten sprehod po bogati zgodovini kluba. Tako kot so dlani gledalcev segreli najmlajši s prikazom pingpong prvin, so prisotni z aplavzom nagradili pogovor Falknerjeve z avtorjem obsežne knjige Da bi se bolje poznali mag. Janezom Pezljem, ki je posvečena 70-letnici kluba.

V pozdravnih nagovorih so se zgodovine NTK Krke, še bolj pa prihodnosti, dotaknili tudi trije slavnostni govorci: Tomaž Kralj, predsednik kluba, mag. Marjan Hribar, predsednik NTZ Slovenije in Boštjan Grobler, podžupan MO Novo mesto, ki je klubu ob visokem jubileju podaril posebno plaketo.

Vodstvo kluba je priložnost izkoristilo tudi za podelitev priznanj vsem, ki v klubu in v dobro kluba delujejo več kot deset let: med nagrajenci so bili nekdanji predsedniki kluba, sodniki in člani kluba, priznanja pa sta podeljevala podpredsednik kluba Jernej Jedlovčnik in predsednik Tomaž Kralj.

Po prireditvi so se prisotni zadržali na sprejemu, kjer je bilo veliko časa za obujanje spominov in načrtovanje novih aktivnosti.

Oddaja SKN - 70 let namiznega tenisa v NM