franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Ljubljana

Vstopnice za Eurobasket od 1.7.

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.05.2013 17:29

Lokalni organizacijski odbor EuroBasketa 2013 je v okviru promocije EuroBasketa 2013 v tujini pripravil novinarsko konferenco na finalnem turnirju evrolige v Londonu. Tam so prireditelji znova izrazili prepričanje, da so pripravljeni na organizacijo tega dogodka. Prodaja vstopnic za prvi del se bo začela 1. julija.

"Spremljamo vse priprave, naše osebje tesno sodeluje z lokalnim organizacijskim odborom in smo prepričani, da bomo imeli možnost spremljati zelo dober turnir v državi, kjer so ljudje okuženi z virusom košarke in kjer celotna država zelo dobro razume šport kot tak," je povedal generalni sekretar Fibe Europe Kamil Novak.

Kot so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije, je direktor EuroBasketa 2013 Aleš Križnar poudaril, da se je Slovenija resno lotila priprav za prvenstvo, vključno s prenovo vseh prizorišč prvenstva, medtem pa je obelodanil tudi to, da se bo prodaja vstopnic za prvi krog EuroBasketa začela 1. julija. Cene vstopnic za ta del bodo po 15, 25 in 35 evrov. Križnar je povedal, da so vstopnice za zaključni del prvenstva že skoraj razprodane in da bodo prvič v zgodovini tokrat vstopnice na voljo za posamezne tekme in ne le v celodnevnih paketih.

Ambasador EuroBasketa 2013 Peter Vilfan je dejal, da je "majhnost Slovenije pravzaprav prednost v danih okoliščinah. Zaradi majhnosti države si boste prvič v zgodovini evropskih prvenstev lahko ogledali tekme v več mestih tudi v istem dnevu, če bi tako želeli".


Predstavnica Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje Vesna Žarković je dodala še to, da so Slovenci znani po strasti do športa in EuroBasket je odlična priložnost, da to tudi dokažejo. Ko so jo povprašali, če bi trenutna gospodarska kriza lahko prizadela tudi EuroBasket pri dogajanju izven parketa, je povedala, da je slovenska vlada to vprašanje obravnavala že v preteklosti in da prevladuje prepričanje, da prvenstvo zaradi tega ne bo okrnjeno, še več, zagotovo bo pomagalo gospodarstvu.

Petra Stušek, predstavnica Turizma Ljubljana, meni, da je Ljubljana že pripravljena na obiskovalce evropskega prvenstva, kot del te pripravljenosti pa je izpostavila dogovor med Mestno občino Ljubljana in restavracijami ter bari v središču mesta o daljšem odpiralnem času med prvenstvom.