Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Rim

Williamsova in Đoković v Rimu brez težav

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
15.05.2013 08:44

Američanka Serena Williams in Srb Novak Đoković sta brez težav napredovala v nadaljevanje turnirja v Rimu.

Najboljša teniška igralka sveta Američanka Serena Williams, ki je minuli konec tedna osvojila turnir WTA v Madridu, je z gladko zmago nad Britanko Lauro Robson odprla nastope v Rimu. S tem je maščevala sestro Venus, ki jo je Robsonova izločila v 1. krogu. Brez težav sta zmagala tudi številki 1 in 2 moškega tenisa Novak Đoković in Roger Federer.

Serena Williams, ki je bila v uvodnem krogu turnirja v Rimu prosta, se je v drugem znesla nad britansko tekmico in zmagala dvakrat s po 6:2 ter se uvrstila v osmino finala. S tem se je Robsonovi maščevala za starejšo sestro Venus, ki jo je britanska olimpijka v uvodnem krogu izločila po manj kot uri in pol igre. Venus Williams je sicer minuli teden odpovedala nastop v Madridu zaradi bolečin v hrbtu, še zdaj pa naj bi trenirala le na pol moči.

Tudi v moškem delu turnirja sta oba prva favorita gladko napredovala. Đoković, ki je minuli teden v Madridu klonil že v uvodnem nastopu, ko ga je izločil mladi Bolgar Grigor Dimitrov, je tokrat gladko s 6:2 in 6:3 izločil Španca Alberta Montanesa. "To je zame zelo dober začetek. Tudi moja igra se je vidno izboljšala, tako da grem lahko samozavestno v nadaljnje dvoboje," je po uvodni zmagi dejal srbski zvezdnik.

Tudi švicarski zvezdnik Federer, ki se je v Madridu poslovil že v osmini finala, ko ga je izločil Japonec Kei Nišikori, je dobro začel nastope v Rimu in gladko s 6:1 in 6:2 ugnal Italijana Potita Staraceja.