stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Ljubljana

Yilmaz odločil tekmo v Stožicah

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
06.06.2016 05:29

Slovenska nogometna reprezentanca je na včerajšnji prijateljski tekmi v Stožicah izgubila proti Turčiji z 0:1 (0:1).

Slovenska vrsta je opravila še zadnji test pred septembrskim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018, v katerih bodo na prvi tekmi izbranci Srečka Katanca gostovali v Litvi, in sicer 4. septembra. V skupini so še Anglija, Škotska, Slovaška in Malta.

Proti Turkom so v precej spremenjeni sestavi izgubili, tako da je izid v medsebojnih tekmah zdaj 1:1, potem ko so slovenski nogometaši pred tremi leti v Bielefeldu slavili z 2:0. Turki bodo sicer na Euru 2016, ki se bo začel v petek, igrala v skupini D skupaj z branilko naslova Španijo, Češko in Hrvaško.

Slovenci so spet zaigrali v spremenjeni postavi, v začetni enajsterici sta tokrat dobila mesto Miha Mevlja v obrambi in Blaž Vrhovec v zvezni vrsti, na desnem bočnem položaju v obrambi pa je začel Andraž Struna. Med vratnicama je znova stal Vid Belec, ki bo v ponedeljek praznoval 26. rojstni dan.

Turki so povedli že v peti minuti, ko je Burak Yilmaz, napadalec kitajskega Guoana iz Pekinga, najvišje skočil v kazenskem prostoru po prostem strelu Hakana Calhanogluja in ukanil Vida Belca. V 11. minuti je na drugi strani od daleč poskusil Jasmin Kurtić, izkazal pa se je soigralec odsotnega Rajka Rotmana pri Istanbulu Basaksehirju Volkan Babacan.

V 20. minuti je Josip Iličić podal v kazenski prostor, kjer pa je Robert Berić zgrešil s strelom z glavo. Slovenija je bila sicer v teh trenutkih vsaj enakovredna tekmica udeleženki Eura 2016, priložnosti pa ni bilo ne na eni ne na drugi strani.

Šele v 37. minuti je strel Barceloninega Arde Turana od daleč malce razgibal glasne turške navijače, a je žoga švignila čez slovenska vrata. Tik pred koncem polčasa je poskusil še soigralec Kevina Kampla pri Bayerju Calhanoglu, a Belec ni imel veliko dela. Malce zatem je na drugi strani streljal še Robert Berić z glavo, a prav tako neuspešno.

Turki so obetavneje začeli drugi polčas, v 53. minuti je do strela iz bližine, a precej z leve strani, prišel Emre Mor, Belec pa je bil na mestu. V 67. in 68. minuti je imela Slovenija lep priložnosti za izenačenje, toda Babacan je ustavil tako strel Milivoja Novakovića iz bližine kot poskus Benjamina Verbiča malce zatem iz kazenskega prostora.

V 70. minuti pa se je na drugi strani sam pred Belcem znašel Fenerbahcejev vezist Volkan Sen, ga že obšel, a nato zadel vratnico. V 86. minuti je do debitantskega nastopa v članski vrsti prišel Zavrčev Jure Matjašič, a tudi on ni pripomogel k preobratu. Turki tako na EP odhajajo z zmago iz Slovenije.

* Stadion Stožice, gledalcev 7209, sodniki: Guida, Giallatini in Manganelli (vsi Italija).
* Strelec: 0:1 Yilmaz (5.).
* Slovenija: Belec, Jokić, Mevlja, Al. Struna, An. Struna (od 58. Jović), Kurtić, Vrhovec, Kampl (od 86. Matjašič), Iličić (od 77. Zajc), Bezjak (od 46. Verbič), Berić (od 46. Novaković).
* Turčija: Babacan, Balta, Calhanoglu (od 46. Mor), Gönül, Inan (od 83. Malli), Turan (od 73. Sahin), Özyakup (od 46. Sen), Topal, Tufan, Yilmaz (od 90. Sahan), Erkin (od 64. Köybasi).
* Rumeni kartoni: Jokić, Kurtić, Al. Struna; Mor, Sen.
* Rdeči karton: /.

NZS in Katanec zavračata namigovanja o prihodu Reje

V zadnjih dneh so italijanski mediji poročali o tem, da naj bi Srečka Katanca na mestu selektorja Slovenije zamenjal Edoardo Reja. Toda ta namigovanja sta tako Katanec kot tudi Nogometna zveza Slovenije zavrnila (NZS).

"Predsednik NZS Aleksander Čeferin je slišal za to novico iz medijev, bil je enako presenečen in na tem ni nič," je pojasnil tiskovni predstavnik NZS Matjaž Krajnik.

"To sem izvedel zdaj po tekmi. Ampak res nimam težav s tem. Če zveza misli, da ima boljšega na voljo, naj ga pripelje. Z mano ne bo težav," pa je pokomentiral Katanec, ki je slovensko vrsto popeljal na evropsko prvenstvo 2000 in svetovno prvenstvo 2002, drugič v karieri pa je postal selektor Slovenije 31. decembra 2012, ko je zamenjal Slavišo Stojanovića.

Reja pa je rojeni Goričan in je v karieri vodil številne klube, med njimi tudi Bologno, Lecce, Torino, Napoli, tudi splitski Hajduk, nazadnje pa je v minuli sezoni vodil Atalanto iz Bergama.