nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Straubing

Za Forjaničevo in Jurančiča najmanj bron

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.02.2017 07:34

Včeraj je bil v nemškem mestecu Straubing prvi dan na Svetovnem posameznem kegljaškem pokalu v mladinski konkurenci, na katerem po novem nastopajo državni prvaki in podprvaki.

Veliki met je uspel Cerkničanki Maruši Forjanič (na sliki) in Mariborčanu Timiju Jurančiču, ki sta uvrščena v jutrišnji polfinale.
IZIDI OSMINE FINALA - MLADINKE: Laura Runggatscher (ITA) - Maruša Forjanič (SLO) 2:2 (500:540), Patricija Bizjak (SLO) - Fiona Steiner (AUT) 1,5:2,5 (559:546); ČETRTFINALE: Fiona Steiner (AUT) - Maruša Forjanič (SLO) 1:3 (527:563)
MLADINCI: Andreas Bayer (GER) - Timi Jurančič (SLO) 1:3 (529:599), Aaron Peer Pratzer (ITA) - Blaž Čerin (SLO) 1:3 (589:593); ČETRTFINALE: Robert Ernejši (SRB) - Timi Jurančič (SLO) 1:3 (625:638), Blaž Čerin (SLO) - Matheas Zatschkovisch 0,5:3,5 (568:594).
RAZPORED POLFINALA MLADINKE:
Klara Sedlar (CRO) - Natalie Topicova (CZE), Maruša Forjanič (SLO) - Kristina Ljubenković (SRB)

MLADINCI:
Igor Kovačič (SRB) - Timi Jurančič (SLO), Sebastian Ruger (GER) - Matthias Zatschkovitsch (AUT)

Danes so na sporedu članski dvoboji. Omenimo samo, da je Lepej imel veliko smolo in je na žrebu potegnil nikogar drugega kot Srba Vilmoša Zavarka. Zmagovalec pa dobi za nagrado še enega zanimivega in močnega tekmeca, zmagovalca dvoboja med Madžarom Norbertom Kissom in odličnim Avstrijcem Philippom Vsetecko. Veliko več zadovoljstva je po žrebu imel Aleš Blaž, ki je dobil Estonca Marrka Abela. Ob zmagi ga čaka zmagovalec med Čehom Filipom Dejdo in Hrvatom Hrvojem Marinovićem.
Eva Sajko bo v prvem krogu imela za nasprotnico Estonko Urve Piksar, če zmaga, se bo za odličje pomerila z zmagovalko dvoboja med Nemko Kastnerjevo in Slovakinjo Tomkovo. Strelčevo najprej čaka Čehinja Petrova, v primeru zmage pa bi v naslednjem krogu naletela na zmagovalko dvoboja med Sfranyevo iz Madžarske in Francozinjo Rauscherjevo.