zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Katovice

Za uvod v reprezentančno sezono turnir na Poljskem

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
05.11.2015 06:23

Sezona 2015/16 slovenski hokejski reprezentanci prinaša dva velika izziva. Spomladi se bo skušala vrniti v elitno skupino svetovnega hokeja, poleti pa prek kvalifikacij priti še na druge olimpijske igre v nizu. Za začetek pa jo čaka tradicionalni jesenski izziv, prijateljski turnir, tokrat v Katovicah v družbi Poljske, Avstrije in Južne Koreje.

(Foto: STA)

Tekmovanje je uvodni pripravljalni turnir v novi sezoni, a tudi samostojni selektorski krst Nika Zupančiča. Ta je, potem ko je bil več sezon pomočnik Matjaža Kopitarja, letos po koncu SP, ko se je Kopitar odločil za slovo, sam prevzel vajeti članske ekipe risov, tekmovanje v Katovicah pa bo prvo, kjer bo sam vodil ekipo.

Ta sicer ni sestavljena povsem tako, kot si je želel, saj je zaradi poškodb in klubskih želja ali pritiskov ostal brez nekaterih nosilcev igre, kot so Jan Urbas, Rok Tičar ali Robert Sabolič. Priložnost pa bo ponudil tudi mlajšim, tako bo med člani prvič zaigral tudi Nik Pem.

Turnir na Poljskem bo sicer zanimiv tudi zato, ker bodo tekmeci vsi nastopili še na aprilskem drugoligaškem prvenstvu, pa tudi prizorišče bo isto, Katovice.

Za uvod danes Slovenijo ob 19.30 čaka domača zasedba, jutri ob 16. bo tekma z Avstrijo, v soboto pa ob isti uri še s Korejci.