stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport

Za začetek Lige ABA danes pri FMP-ju

Piše: R.K.

Čas objave:
02.10.2023 08:10

Košarkarji Krke se bodo v 1. krogu AdmiralBet ABA lige pomerili z FMP SoccerBetom v Beogradu. Tekma bo v danes ob 17.00.

FMP je bil lani senzacija lige, saj so se uvrstili na peto mesto, v četrtfinalu končnice pa so po treh tekmah izgubili s Cedevito Olimpijo. Glede na lansko leto so izgubili vse tri tuje košarkarje (Ebuko Izunda, Charlesa Manninga in Charlesa Moore), pripeljali pa so prav tako tri tujce (branilca Jordana Walkerja in Lamonta Turnerja ter centra Nate Watsona), izkušenega krilnega centra Bojana Subotića ter branilca Luko Aščerića in Balšo Živanovića. FMP je tik pred ponedeljkovo tekmo registriral še francoskega branilca Huga Bessona.

Krkaši so z FMP-jem odigrali skupaj 14 tekem, dobili pa so le dve domači, in sicer v sezonah 2003/04 in 2008/09.

Izjavi pred tekmo:

Gašper Okorn, trener Krke: „FMP je kakovosten nasprotnik. V zadnjih sezonah igra precej vidno vlogo v regionalni ligi in tudi v tem tednu so v kvalifikacijah za FIBA Ligo prvakov tesno izgubili z Varesejem. Imajo precej novo ekipo, kjer se veliko vrti okrog Turnerja, Walkerja in Watsona. Pridobili so tudi izkušenega Subotića, ki ga poznam še iz Madžarske. So ekipa, ki ima rep in glavo, a mislim, da lahko z njimi igramo, če se bomo dobro pripravili na tekmo. So izredno agresivni pri skoku, tako da bomo morali biti tu še posebej pozorni in jim ne dajati možnosti, da bi prišli do drugih priložnosti. Paziti bomo morali predvsem na Walkerja ter na met za tri točke ostalih igralcev."

Jurij Macura, igralec Krke: „FMP je moštvo, ki je premagalo Cedevito Olimpijo na Superpokalu AdmiralBet ABA lige, kar pomeni, da so že na neki dokaj visoki ravni igre. So na novo sestavljeni, z nekaj mladimi, zanimivimi igralci, imajo pa tudi nekaj starejših in izkušenih. Za nas zna biti tekma na njihovem parketu trd oreh, a ne nepremagljiv."