stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Lerndava

Žagar do zmage tudi v Lendavi

Piše: Radio Krka/sta

Čas objave:
19.06.2016 12:04

V Petišovcih pri Lendavi je bila na sporedu druga dirka letošnjega skupnega članskega državnega prvenstva Slovenije in Hrvaške v speedwayu. Po zmagi na uvodni dirki je bil Matej Žagar najboljši tudi v Lendavi, kjer je pred mnogimi leti nastopil sploh prvič v karieri. Brez izgubljene točke je zelo blizu petnajstemu zaporednemu naslovu v karieri.

Žagarjev največji konkurent za zmago je bil Hrvat Jurica Pavlic, ki je obakrat klonil prav proti najboljšemu slovenskemu spidvejistu. Tretje mesto je pripadlo Madžaru Jozsefu Tabaki, ki je tako še drugič stopil na stopničke tega skupnega prvenstva. V mladinski konkurenci je slavil letos odlično razpoloženi 17-letni Laščan Nick Škorja, ki je na dirki osvojil skupno peto mesto.

Spidvejisti so tudi po uvodni dirki sezone v Krškem navdušili veliko število gledalcev, ki so se zbrali v Lendavi. Z odličnimi vožnjami je bil v ospredju Škorja, ki je le na račun manjšega števila zmag zgrešil veliki finale, Krčanu Maticu Ivačiču, ki je nastopil prvič po padcu na dirki za Zlati znak Krškega, pa je za preboj v finale zmanjkalo malo športne sreče. Zato pa je zbral dve točki več kot na uvodni dirki za šesto mesto.

Najboljši mladinec zadnjih dveh let Žiga Kovačič je po "ničli" v uvodni vožnji nadaljeval vrhunsko, saj je z zmago odvzel eno najpomembnejših točk prav svojemu največjemu tekmecu, Škorji. Toda po tej zmagi je do konca zbral le še točko in tako na koncu med člani osvojil deveto mesto.

Omeniti velja še nastop člana ST Lendava Aleksandra Čonde, ki se je vrnil na ovale, kljub temu, da je pred začetkom sezone napovedal konec kariere. Z izposojenim motorjem in brez dirk v letošnji sezoni je zbral zelo dobrih devet točk in končno sedmo mesto.


Naslednja, tretja dirka prvenstva bo 2. julija v Ljubljani.

* Izidi v Lendavi:
1. Matej Žagar (AMTK Ljubljana) 18 točk, 2. Jurica Pavlic (SK Unia Goričan) 16, 3. Jozsef Tabaka (Mad) 12, 4. Fritz Wallner (Avs) 12, 5. Nick Škorja (AMTK Ljubljana) 11 ...

* Skupno (2 od 5): 1. Matej Žagar (AMTK Ljubljana) 36 točk, 2. Jurica Pavlic (SK Unia Goričan) 30, 3. Jozsef Tabaka (Mad) 25, 4. 8. Denis Štojs (AMD Krško) 21, 5. 5. Nick Škorja (AMTK Ljubljana) 20 ...