Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Šport Praga

Žagar šesti v Pragi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.05.2013 22:01

Slovenski speedwayist Matej Žagar je na četrti dirki sezone svetovnega prvenstva posameznikov v Pragi osvojil šesto mesto in deset novih točk v seriji Grand Prix.

Zmagal je Britanec Tai Wolfinden pred Poljakom Krzystofom Kasprzakom. Skupno je po štirih dirkah v vodstvu Rus Emil Sajfutdinov, Žagar pa je z 38 točkami sedmi.

Žagar je v rednem delu v petih vožnjah dvakrat zmagal, bil dvakrat drugi in enkrat četrti, tako da se je brez težav uvrstil v polfinale. Tam pa je v konkurenci poznejšega zmagovalca Wolfindna, Danca Nickija Pedersena in Poljaka Jaroslawa Hampla ostal na četrtem mestu in brez finala. Skupno je njegovih deset točk zadoščalo za šesto mesto.

V finalu je bil zaradi napačnega starta diskvalificiran Rus Emil Sajfutdinov, ki je bil s 17 točkami sicer najboljši v rednem delu. Rus pa je vseeno obdržal skupno vodstvo, a ima le še točko naskoka pred Wolfindnom (55-54). Žagar je za zdaj skupno na sedmem mestu in s tem med osmerico dirkačev, ki ima neposredno zagotovljen nastop v SGP tudi v naslednji sezoni.

Letošnja sezona elitnega speedwayskega tekmovanja pa se bo nadaljevala 1. junija s preizkušnjo v valižanskem Cardiffu na stadionu Millenium.