pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Ljubljana

Zdaj gre zares! Bo Čeferinu uspel prodor na vrh UEFE?

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
14.09.2016 05:19

V Atenah gre zares, saj se je začel 12. izredni kongres UEFE, na katerem bodo izvolili novega predsednika. Ob Nizozemcu Michaelu van Praagu kandidira za mesto prvega moža Uefe tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, ki je praktično pri večini favorit za zmago. Bodo obljubljeni podporniki Čeferina držali obljubo? Kongres lahko spremljate v živo tudi na naši spletni strani.

Kongres UEFE lahko v živo spremljate TUKAJ.

Evropska nogometna zveza (Uefa) bo v Atenah predvidoma že danes dopoldne dobila novega predsednika. Ob Nizozemcu Michaelu van Praagu kandidira za mesto prvega moža Uefe tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, ki je praktično pri večini favorit za zmago.

Van Praag v javnosti nima veliko podpore, ob belgijski in nizozemski zvezi ga je podprla še angleška, medtem ko je Čeferina javno podprlo že več kot 30 od skupno 55 članic Uefe, ki bodo danes glasovale za novega prvega moža krovne evropske zveze.

"Predvsem je izjemno primeren trenutek za spremembe. Če ne bi bilo takšne situacije, kot je bila s Fifo in tako naprej, mislim, da iz majhnih držav nihče ne bi imel možnosti priti blizu. Ne delam si utvar, da gre samo zame. Gre za to, da so ljudje naveličani nekih zadev, ki se vlečejo predolgo, in želijo nov obraz, novo idejo. Po mojem je to eden večjih razlogov za takšno podporo," je o široki podpori zvez povedal Čeferin.


Njegov tekmec van Praag pa meni, da Uefa potrebuje človeka z izkušnjami. "V časih, v katerih živimo, ob vseh težavah, s katerimi se soočamo, ob politiki v Bruslju, Evropski uniji in zunaj nje, posebej pa ob dejstvu, da mora Uefa zmanjšati stroške, potem potrebuješ nekoga z izkušnjami, nekoga, ki lahko začne takoj delati," pravi Nizozemec.

Kdorkoli bo zmagal, ga čaka skrajšan mandat, dveinpolletni, zaradi predčasnega odhoda Francoza Michela Platinija. Tega so zaradi podkupovalne afere suspendirali.

Nekaj osnovnih podatkov o Aleksandru Čeferinu:

Aleksander Čeferin je bil rojen 05. maja 1964 v Ljubljani. Na Pravni fakulteti v Ljubljani je diplomiral leta 1991, istega leta se je tudi zaposlil v odvetniški pisarni, ki jo vodi njegov oče Peter Čeferin in v kateri je bil sam tudi soustanovitelj družbe. Aleksander Čeferin se na področju prava ukvarja s kazenskim pravom, gospodarskim pravom in s pravom osebnostnih - človekovih pravic. Posebej se ukvarja tudi z zastopanjem poklicnih športnikov in športnih klubov. Aleksander Čeferin je tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS), podpredsednik komisije za predpise Evropske nogometne zveze (UEFA) in član disciplinske komisije Svetovne nogometne zveze (FIFA). Aktivno govori angleško, italijansko, hrvaško in srbsko.