franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

Zena Edosomwan okrepil Krko

Piše: R.K.

Čas objave:
16.08.2023 12:55

Novi član novomeške Krke je postal 29-letni in 206 centimetrov visoki ameriški košarkar Zena Edosomwan.

„Pod košem smo iskali izkušenega igralca, ki bo s svojo prisotnostjo v raketi krepil samozavest naše ekipe na obeh straneh igrišča. Verjamem, da nam vse to prinaša ravno Zena Edosomwan," ob podpisu pogodbe pove direktor kluba Jure Balažić.

„V čast in privilegij je biti del neverjetne tradicije in šampionske kulture, ki jo premore Košarkarski klub Krka. Navdušen sem in se veselim, da bom začel delati s svojimi soigralci in trenerji. Prepričan sem, da nam bo uspevalo tudi s pomočjo navijačev graditi zmagovalno mentaliteto na in zunaj parketa," se prihoda na Dolenjsko veseli novi center naše članske ekipe.

Zeno Edosomwan se je rodil v Los Angelesu, košarko je začel igrati pri sedmih letih. Leta 2017 je na univerzi Harvard diplomiral iz vzhodnoazijskih študij. Po končanem igranju v Ligi NCCA je igral v Mehiki (v ekipi Gigantes de Jalisco), Kanadi (Ottawa Blackjacks in Sudbury Five) in na Finskem (Helsinki Seagulls).

V kanadski ligi, ki se je sklenila pred dnevi, je novi center naše ekipe z ekipo Ottawe prišel do četrtfinala. V letošnji sezoni je na tekmo (odigral jih je 13) beležil po 9.3 točke, 8.8 skoka in 1.4 asistence.

V minuli sezoni se je uspešno preizkusil tudi v Evropi. Na Finskem je z ekipo Seagulls postal državni prvak. Na Finskem je zabeležil 44 tekem, v povprečju je 12.3 točkam dodal 10.9 skoka in 1.1 asistence na obračun.