benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Šport Ljubljana

Zgodovinska točka Kosova

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.09.2016 06:26

V kvalifikacijah za svetovno nogometno prvenstvo leta 2018 so danes odigrali tekme prvega kroga v skupinah D, G in I. Še posebno zanimivo je bilo v slednji, kjer so se vse tri tekme končale z izidom 1:1.

Zgodovinski remi je v svoji prvi kvalifikacijski tekmi zabeležilo Kosovo, ki je na gostovanju na Finskem zaostajalo, točko pa jim je v 60. minuti zagotovil Valon Berisha.

V Zagrebu, kjer so se merili Hrvati in Turki, sta oba gola padla ob koncu prvega dela, gostitelje je v vodstvo popeljal Ivan Rakitić, že v naslednji minuti je izenačil Hakan Calhanoglu.

Svojo nogometno pravljico nadaljujejo Islandci, ki so remi zabeležili na gostovanju v Kijevu. Skandinavci so povedli že v šesti minuti, strelec gola je bil Alfred Finnbogason, še v prvem polčasu je končni izid postavil Andrij Jarmolenko.

Uspešne kvalifikacijske nastope nadaljujejo tudi Avstrijci, ki so bili v prejšnjih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo neporaženi, tokrat pa so nov ciklus v skupini D začeli z zmago v Gruziji. Martin Hinteregger in Marc Janko sta zadela že v prvem polčasu, poraz gostiteljev je v 78. minuti ublažil Jano Ananidze.

Blizu uspeha so bili Srbi, ki so z goloma Filipa Kostića in Dušana Tadića v Beogradu proti Irski spreobrnili zaostanek 0:1, toda zmagoslavje jim je v 80. minuti preprečil Daryl Murphy.

Do gladke domače zmage pa je prišel Wales, eno največjih presenečenj letošnjega evropskega prvenstva. S 4:0 je premagal Modavijo, Sam Vokes in Joe Allen sta zadela v prvem polčasu, Gereth Bale pa je dva gola dosegel v drugem.

Španci so v skupini G napolnili mrežo Liechtensteina. Zmagali so z 8:0, a v prvem polčasu je gol dosegel le Diego Costa. Isti igralec je bil uspešen tudi v drugem, v katerem sta se dvakrat med strelce vpisala Alvaro Morata in David Silva.

Zmago so zabeležili tudi Italijani, v gosteh so s 3:1 premagali Izrael. Z goloma Graziana Pelleja in Antonia Candreve so povedli z 2:0, Tal Ben Chaim je v prvem polčasdu zaostanek znižal. V drugem delu so v 55. minuti gosti ostali brez izključenega Giorgia Chiellinija, a jih je iz težav dokončno rešil gol Cira Immobileja.

Albanija in Makedonija tekme nista dokončali, pri rezultatu 1:1 je bila tekma zaradi močnega naliva in razmočenega terena prekinjena in jo bosta najbrž nadaljevali jutri.