stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport

Zgodovinski uspeh za Novo mesto: Igralke ŠD SU po kadetskem zdaj še do mladinskega državnega naslova

Piše: R.K.

Čas objave:
06.02.2024 11:17

Namiznoteniške igralke Športnega društva SU Novo mesto so minulo nedeljo po drami v Izoli dosegle uspeh, kot ga Novo mesto ne pomni: naslovu kadetskih državnih prvakinj, ki so ga osvojile pred 14 dnevi, so dodale še naslov najboljše ekipe med mladinkami. To je za mlado novomeško društvo, ki obstaja šele slabih 7 let, res izjemen dosežek, ki potrjuje odlično delo z mladimi.

15-letna Lana Slatinšek, 14-letni sestri Neža in Neja Gazvoda ter 12-letni Karin Slatinšek in Neja Košir tudi 48 ur po osvojitvi zlatih odličij na mladinskem ekipnem državnem prvenstvu ne morejo verjeti, da so domov prinesle zlata odličja in laskavi naziv, ki ga – glede na to, da so več let mlajše od tekmic – verjetno ni pričakoval nihče. A nepopustljiva borbenost, pravi timski duh ter odlično delo pod taktirko trenerja Uroša Slatinška so obrodili sadove.

Favoriti ne zmagujejo vedno

SU-jevke so bile prvi dan tekmovanja zelo suverene, saj so prepričljivo zmagale vse tri tekme – proti NTK Cirkovce, NTK Vesna in NTD Kajuh Slovan. Prav tako so prepričljivo tri tekme dobile igralke NTK Fužinar Interdiskont z Raven na Koroškem, kar je pomenilo, da se v finalu in v boju za državni ekipni mladinski naslov pomerita ŠD SU Novo mesto in NTK Fužinar. Korošice, ki so lovile tretji zaporedni naslov, so v primerjavi z Novomeščankami ne le bolj izkušene, ampak tudi starejše in fizično močnejše, saj sta dve njihovi igralki stari 18 let. Na papirju so bile izrazit favorit. A favoriti ne zmagujejo vedno…

Dramatičen razplet 4-urnega finala!

V finalu sta se ekipi ves čas izmenjavali v vodstvu. Neža Gazvoda je dobila prvo tekmo s 3:2, Neja Gazvoda je drugo tesno izgubila z 2:3, potem je Lana Slatinšek suvereno popeljala Novomeščanke do vodstva z 2:1, a kmalu zatem je Neža tesno izgubila in Korošice so izenačile. Prepričljivo brez izgubljenega niza je Lana Slatinšek dobila še drugi obračun, SU-jevke so povedle s 3:2, nato pa je Neja po začetnem vodstvu tesno izgubila in znova je bilo izenačeno. Potem je poraz proti izkušenejši Korošici doživela tudi Lana in igralke Fužinarja so povedle s 4:3, bile so na pragu naslova. A Neža Gazvoda se vse do konca ni predala in je z zmago poskrbela za novo izenačenje. Odločilni obračun, ki je odločal o tem, kdo bo končni zmagovalec in mladinski državni prvak, je za novomeško ekipo igrala Neja Gazvoda, ki je oba svoja finalna dvoboja izgubila tesno z 2:3 na razliko. Začela ni najbolje, Korošica je po osvojenem prvem nizu tudi na krilih mnogih navijačev v dvorani hitela proti velikemu slavju. 14-letna Neja pa se ob ogromni podpori svojih soigralk in trenerja ni predala. Dobila je naslednje tri sete in zmagala tekmo. Končni izid finala, ki je trajala kar 4 ure, je bil tako 5:4 v korist ŠD SU Novo mesto, ki je tako osvojil prvi ekipni mladinski naslov!

Ponosen in ganjen trener

Uroš Slatinšek je že pred dnevi, ko so punce ubranile kadetski državni ekipni naslov, dejal, da je izredno ponosen in se zaveda, da je dobro delo obrodilo sadove. Delo s sestrama pa je vendarle nekaj posebnega, tudi drugačnega kot delo s hčerko, ki praktično že od malih nog spremlja očeta na tekmah in treningih. »Neja in Neža sta punci, na katere lahko vedno računaš. Obe sta popolnoma različni, a obenem obe veliki borki. Če morda Neža to ne pokaže s svojo pojavno obliko za mizo, verjamem, da v sebi gori za zmago. Neja je bolj mirna, a obenem nima rada poraza. Zadnji teden sem največ delal individualno prav z Nejo. V Izoli sem po prvem dnevu tekmovanja z njo oddelal še krajši trening, prav tako pred finalno tekmo z Interdiskontom. Mislim, da je prav to obrnilo tehtnico na njeno stran.«

Oslabljena moška ekipa do odličnega 6. mesta

Fantovska zasedba ŠD SU je v Izolo pripotovala oslabljena, saj zaradi bolezni soigralcem ni mogel pomagati Patrik Blaževič, zato sej je Marku Gazvodi, Jaki Škofljancu in Žanu Simončiču pridružil Maj Murn, ki pa še ni povsem okreval po poškodbi. Klub temu so se med dvajsetimi prijavljenimi ekipami SU-jevci uspeli priboriti mesto med osem najboljših. Maj Murn je kljub povišani temperaturi v soboto odigral dve tekmi, saj ni želel pustiti soigralcev na cedilu. Jaka, Žan in Mark so nato dan kasneje presegli pričakovanja, dobili obe tekmi ter na koncu zasedli 6. mesto. Vrhunski rezultat in vrhunski timski duh pod vodstvom trenerja Stanislava Slatinška.