Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport

Žlahtna odlična za naše karateiste

Piše: R.K.

Čas objave:
31.05.2022 07:55

V nedeljo je v Postojni potekal tradicionalni karate turnir, na katerem je nastopilo 472 tekmovalcev iz sedmih držav. Fight Club Shony je na tekmovanju nastopil s sedmimi tekmovalci, ki so domov prinesli kar šest odličij.

Najbolje se je odrezala Ela Petan, ki je osvojila dve zlati medalji, eno v kategoriji borb mladink do 53 kilogramov in drugo pri borbah članic do 55 kilogramov. V skupaj šestih dvobojih je ostala neporažena in tako potrdila dobro pripravljenost pred odhodom na mladinsko evropsko prvenstvo (Praga, Češka), na katerega odpotuje čez dobrih 14 dni. Ela je v pripravah na omenjeno prvenstvo na tekmovanjih premagala skupno 43 nasprotnic, na katerih je naredila do sedaj rekordnih 192 točk.

Elin uspeh sta dopolnili Ana Sever in Tjaša Petković, ki sta osvojili bronasti medalji, Ana pri borbah članic absolutno in Tjaša pri borbah mladink do 53kilogramov, moško čast pa je ubranil Dejan Debelak, z zasedenima 3. mestoma, tako pri borbah članov do 75 kilogramov, kot v borbah absolutno. Saša Petković si je dan pred tekmo žal zvila gleženj in zaradi mavca ni mogla nastopiti, svoj pri borbeni nastop pa je zabeležil Izak Kerin (borbe malčki do 30 kilogramov), svoj drugi pa Leni Bizjak (borbe deklice do 40 kilogramov). Oba sta se borila zelo srčno in pokazala, da sta iz pravega "testa" in prav gotovo se bosta ob vsem trudu, ki ga vlagata na treningih, še razvila v zelo konkurenčna borca.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za njihove dosežke, podpornikom kluba pa se iskreno zahvaljujemo za pomoč, brez katere napredek naših mladih ne bi bil mogoč.